Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lennartsson skällde ut laget: "Han tog kontrollen och smällde till"

Han är avgörande för Blåvitts offensiv. Mot Sundsvall var Sören Rieks på nytt avgörande.… – Det var en bra dag på jobbet, säger han.

Det dröjde inte många sekunder innan Sören Rieks bjöd på lite dansk magi på Gamla Ullevi. Efter ett misslyckat anfall av GIF Sundsvall fick han bollen på egen planhalva. Istället för att hålla i bollen eller spela en säker passning så skickade han iväg en macka på 40-50 meter som friställde Gustav Engvall – som inte gjorde något misstag.
I den andra halvleken var det dags på nytt för Rieks att briljera. Med en känslig lyftning friställde han Mikael Boman som var iskall.
– Det var två fina framspelningar. För mig är det viktigt att hela tiden titta upp och tänka framåt när jag får bollen. Jag vill alltid framåt i planen. Men det var två framspelningar och två bra avslut, säger Rieks.

Två riktiga smörrebröd du bjöd på?
– Haha, ja! Det tar jag gärna på mig.

Även om det blev 4-1 tillslut för IFK Göteborg så såg det länge inte särskilt bra ut. Under sista tio minuterna av den första halvleken, efter att Salomonsson gjort 2-0 tappade Blåvitt helt. Sundsvall reducerade genom Pa Dibba och hade bud på en kvittering innan pausvilan.
– Vi slarvade mycket sista tio och lät de komma in i matchen. Det var totalt onödigt av oss och Jörgen var på oss i halvlek. Vi var inte nöjda i laget heller och visste att vi inte hade spelat bra sista tio. Vi fick ändå 2–0 och hade kunnat stänga matchen totalt. Det var väldigt onödigt, säger Rieks.

Bara Jörgen som höjde rösten, eller ni spelare också?
– Nej, det var mest Jörgen som tog kontrollen och smällde till lite. Vi behövde det.

Trots tappet under de tio minuterna så var Sören Rieks mycket nöjd med lagets insats.
– Det är viktigt att ha flyt ibland. Men jag tycker ändå att vi har kontrollen i stort sett hela matchen. Sundsvall har inte så många farliga lägen. Det är svårt att hålla borta ett lag från att skapa chanser helt under nittio minuter. Vi är inte nöjda med att de får det målet, det är något vi får tänka på.

Omstarten av allsvenskan efter det månadslånga EM-uppehållet kunde knappast börjat bättre för Blåvitt. Ett Blåvitt som nu går in i en tuff period med matcher då det är kval i Europa League och toppjakt i allsvenskan som gäller.
– Det var en perfekt start för oss. Vi har känt oss bra under den här "försäsongen" och det har rullat på bra för oss. Nu när det är så många matcher så är det viktigt att hålla fokus.

Inte rädd att det blir för mycket matcher?
– Nej, nej! Det är bara roligt att spela.