Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson: "Säsongen är långt ifrån över"

Fem matcher kvar i allsvenskan – en match kvar i Svenska Cupen. Nu vill Blåvitt få fart på säsongen och avsluta på bästa sätt. – Det är viktigt att visa för oss själva, säger Jörgen Lennartsson.

När IFK Göteborg nu ställs mot Oskarshamns AIK så är det mot Conny Karlsson som Jörgen Lennartsson ställs mot. Uefa Cup-mästaren från 1982 som tränat Oskarshamn i en match – som slutade med seger.
– Det blir ju alltid lite speciellt när en ny tränare kommer in, säger Lennartsson.

Är det ”Conny-effekten” nu?
– Det vet vi inte. Kanske. Vi får se om det är någon effekt eller inte.

Vad säger du om Oskarshamn som lag?
– Det är ett division 1 lag. De har legat där i mitten och varit stabila där. Det kommer att krävas en bra prestation och en bra arbetsinsats och proffsig attityd. Vi har pratat om svårigheterna. Men jag skulle bli väldigt förvånad om vi skulle göra en dålig match när det gäller attityd och inställning.
– Sen blir det match på ett väldigt nerslitet konstgräs. Det är vi förberedda på och vi vet vad det innebär mentalt och spelmässigt.

Under intervjun påpekar Jörgen Lennartsson gång på gång att det inte finns någon risk att hans spelare underskattar motståndaren.
– Vi kommer att ha en inställning på 110 procent. Det kommer vara som vilken allsvensk toppmatch som helst.
– Sen har vi många spelare som är proffsiga och erfarna och har varit med tidigare. De har mött denna typ av motståndare tidigare och vet vilka svårigheter som det finns.

Efter en tung period av säsongen för IFK Göteborg är det nu sista chansen att studsa tillbaka. Chansen att klättra i den allsvenska tabellen finns – även om det skiljer åtta poäng upp till AIK på tredjeplatsen med fem omgångar kvar.
– Det är viktigt för oss själva att visa. Vi vill göra en bra prestation och visa ett bra spel både offensivt och defensivt. Vi går in på den sista fasen av säsongen och hade ett jättebra snack i veckan om fortsättningen av allsvenskan, säger Lennartsson.

Vad sa ni då?
– Nej, men vi är i en fas där det finns mycket att spela om. Kanske inte om guldet men det finns ändå mycket att spela om. Det är flera roliga matcher kvar, betydelsefulla matcher och säsongen är långt ifrån över för oss. Vi har mycket roligt att fajtas för.