Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson om Omarsson: "Påminner om Vibe"

Elias Omarsson gjorde mål och utnämndes till matchens lirare i Blåvitts segermatch mot Helsingborg. Då valde IFK Göteborgs tränare att jämföra honom med en tidigare blåvit skyttekung. - Han påminner mycket om Lasse Vibe, säger Lennartsson.

Elias Omarsson fick starta mot Hammarby på Tele2Arena och har utöver det fått göra några inhopp sedan sin ankomst från Vålerengen till IFK Göteborg. Mot Helsingborg fick han göra sin första startmatch på hemmaplan. Och då dröjde det inte länge förrän den 21-årige islänningen levererade. Redan i den första minuten hittade Omarsson nätet med ett välplacerat högerskott. 

– Det var väldigt skönt att få göra mål och att få göra det så tidigt, säger målskytten efteråt. 

Anfallaren, för dagen på topp tillsammans med Sören Rieks, rev och slet och skapade stor oreda i Helsingborgsförsvaret och i slutminuterna belönades han med att utses till matchens lirare. Tränare Jörgen Lennartsson var belåten med islänningens insats. 

– Han gjorde en väldigt bra match, kul med mål också. Vi kände att hans energi och löpvillighet var viktig för att hota HIF:s backlinje, och i kombination med Sören (Rieks) kreativitet, teknik och passningsskicklighet så blev de ett bra forwardspar i den här matchen. 

Och om han spelade tillsammans med en dansk så kunde Lennartsson inte låta bli att jämföra honom med en annan. 

– Han påminner mycket om Lasse Vibe. Lasse hade visserligen mycket mer erfarenhet och var mer taktiskt drillad. Elias spelar mer på intention, spelglädje och energi, men likheterna finns absolut där. 

Lasse Vibe var inte bara en målskytt utan han var också en viktig del i IFK Göteborgs presspel i det defensiva arbetet. Något Lennartsson också tycker att Omarsson bidrar med. 

– Han sliter väldigt hårt, och springer väldigt mycket för laget.