Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson om missarna: "Sådant som händer"

De individuella misstagen sänkte Blåvitt mot Djurgården. Efter matchen var IFK-tränaren Jörgen Lennartsson irriterad. – Det är tråkigt när det händer vid ett antal tillfällen som idag, då är det svårt att vinna borta mot Djurgården, säger han till C More.

Det hela började bra för Jörgen Lennartsson och IFK Göteborg. Tom Pettersson nickade snyggt in ledningsmålet i sin första allsvenska match från start under säsongen. Men Blåvitt föll ihop och det tack vare flera rejäla misstag.

John Alvbåge bjöd på kvitteringen, IFK-backlinjen bjöd på 2-1 och Emil Salomonsson bjöd på 3-1.
– Ibland blir det felbeslut på planen. Det är olyckligt att det blir som idag när det är så tydligt kopplat till målchanser. Det är sådant som händer i fotbollen men det är tråkigt när det händer vid ett antal tillfällen som idag, då är det svårt att vinna borta mot Djurgården, säger Jörgen Lennartsson till C More.

Att det varit tufft matchande med spel i Europa League-kvalet är inget som Lennartsson ville lägga särskilt stor vikt vid. För IFK är det fortfarande full satsning på både allsvenskan och Europa – trots att det skiljer nio poäng till serieledande Malmö FF.
– Vi vill vinna alla matcher. Jag kan inte säga att vi har någon prioritering, vi vill vinna alla fotbollsmatcher vi ställer upp i. Vi har prioriterat båda lika högt hittills och det hoppas jag att vi kan fortsätta med.

Hur ser du på tabelltoppen?
– Vi har 13 matcher kvar … det kan hända mycket. Man kan inte hålla på och kolla på tabellen hela tiden. Vi får analysera den här matchen nu och sedan förbereda oss för en svår match i veckan mot Falkenberg, säger Lennartsson.