Jörgen Lennartsson, tränare IFK Göteborg.
Jörgen Lennartsson, tränare IFK Göteborg.

Lennartsson om läget utan skyttekungen

ANNONS
|

IFK Göteborgs skyttekung Lasse Vibe lämnade laget för engelska Brentford i veckan. Han har visserligen bara gjort sex mål i år, jämfört med totalt 23 förra säsongen, men det är ändå flest i laget. Mikael Boman och Søren Rieks på andraplatserna har gjort tre mål vardera.

Sportchefen Mats Gren har bekräftat att arbetet med att hitta en ny anfallare redan är i gång.

– Vi har den frågan under arbete. Men jag är väldigt nöjd med mina forwards i dag. Engvall och Boman var bra i dag, men ingen gjorde mål. Hade två av deras skott gått in så hade vi inte haft den här diskussionen, säger Lennartsson.

ANNONS

– Vi hade gärna haft kvar Lasse Vibe, men nu spelar han i Brentford.

Jörgen Lennartsson gör sällan stora förändringar i uppställningarna. I 0–1-förlusten mot Falkenberg gjorde han två byten först i den 81:a minuten. Då debuterade nyförvärvet Victor Sköld, skytteligavinnare i Falkenberg 2013, och in kom även Martin Smedberg-Dalence.

– Vi bytte när vi tyckte det var rätt att byta. Sedan kan man alltid diskutera om vi skulle ha bytt tidigare eller om vi inte skulle bytt alls. Det vet man inte förrän efteråt. Vi tyckte tidpunkten var rätt, säger han.

IFK Göteborg har spelat 25 tävlingsmatcher i år – endast två förluster.

Sedan sommaruppehållet har det dock inte blivit en enda vinst i allsvenskan – tre kryss och en förlust i och med matchen mot Falkenberg. Det innebär att de andra lagen börjar närma sig serieledaren.

– Ibland är man inne i faser under en säsong där man gör mindre mål och vinner mindre. Det har varit tuffa matcher. Men jag är inte orolig. Vi har i stort sett en skadefri trupp.

– Det är en lång, lång resa under en säsong. Det är ungefär som vi har väntat oss – krig in i sista omgången. Det är många lag som vill vara där uppe, säger Jörgen Lennartsson.

ANNONS
ANNONS