Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Lennartsson om IFK-stjärnans önskan: "Kan han glömma"

Mads Albaek och de andra spelarna i Blåvitt fick köra i gymmet när träningen blåste bort i en sandstorm. Då hoppades han få slippa gymmet i fortsättningen – men icke. – Det kan han glömma, säger Jörgen Lennartsson och skrattar.

Det blev en tung första dag för IFK Göteborg i Dubai. Spelarna anlände till sitt hotell under fredagsmorgonen efter en lång flygresa. Efter drygt sex timmar var det dags att gå upp men någon fotbollsträning som det var planerat för blev det aldrig – den blåste bort i en sandstorm.
– Det är bara att hoppas att det blir bättre nästa dag. Förra året var det ju bra hela dagarna men så är det ibland, säger Mads Albaek.

Blåsigt som hemma i Göteborg?
– Exakt! Det känns som hemma.

Hur gör du för att inte drabbas av hotell-döden?
– Man är van vid att vara på hotell. Jag har ju gjort det här i nio-tio år nu och är van vid det. Jörgen är också bra på det sättet att när vi tränar bra och hårt så får vi också tid att göra det vi vill. Att åka in till stan, kolla runt lite, ta en kaffe eller så. Vi har ett pingisbord här också.

Har du någon rumskompis?
– Jag har fått David (Boo Wiklander). Det är jättebra så det är inga bekymmer där inte.

Hur stor var besvikelsen när träningen blåste bort?
– Stor. Man ville komma igång och springa lite, lira boll men så får man springa på gymmet istället. Det var fan inte så roligt det inte. Nu hoppas jag att vi slipper vind och sand och att vi skippar gymmet så att vi kan spela fotboll istället, säger Albaek med ett leende.

Men hans vädjan om att skippa gymmet. Den ger inte Jörgen Lennartsson mycket för.
– Det kan han glömma, säger han och skrattar.
– Nej, men vi ska träna på bra.