Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lennartsson om Hysén: "Han är inte redo"

Han är lagets bäste målskytt under säsongen men mot Llandudno i Europa League-kvalet blir det inte nittio minuter för Tobias Hysén. – Han är inte redo för det, säger Jörgen Lennartsson.

Den 34-årige anfallaren är lagets bäste målskytt under säsongen med fem allsvenska mål, två före tvåan Jakob Ankersen. Dansken missar matchen helt då han är i Danmark av familjeskäl. För Hyséns del blir det spel – dock inte i nittio minuter.
– ”Tobbe” är inte redo för nittio minuter. Han är den av de som har varit skadad som har minst träning med laget. Han spelade 25 minuter senast och kommer mer och mer in i det. Han har varit med en vecka i full träning och tar steg för varje dag, säger Lennartsson.

Valet för IFK-tränaren står nu mellan att starta med Tobias Hysén och byta ut anfallsstjärnan eller att chansa med honom på bänken – och hoppas att han inte behöver hoppa in.
– Det finns alltid massa parametrar när det gäller laguttagning. Jag tänker inte på någon speciell grej utan vi får se hur mycket speltid det blir. ”Tobbe” är på en resa för att komma i toppform. Han är inte där ännu, han är den av de som varit skadade som varit det längst jämfört med Bjärsmyr och Sören. Men han är på gång.

Bjärsmyr och Rieks redo för nittio minuter?
– Absolut!