Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Lennartsson om flyttryktena: "Det kan gå fort i den här världen"

Trots rykten om en eventuell övergång till Belgiska, Zulte Waregem, fanns den danske mittfältaren, Jakob Ankersen med på planen när IFK Göteborg tränade under tisdagen. – Det kan gå fort i den här världen, säger tränare Jörgen Lennartsson.

GP var på plats när IFK Göteborg tränade i Prioritet Serneke Arena under tisdagen. Med på planen fanns den danske mittfältsstjärnan, Jakob Ankersen, trots rykten om att han är på väg att lämna klubben.

Förutom Ankersen, har det också ryktats om att målvakten, John Alvbåge, är på väg bort till MLS-laget Minnesota United. Alvbåge fanns inte med på lagets träning utan körde själv på gymmet. IFK Göteborgs tränare, Jörgen Lennartsson, var fåordig när det kom till att laget eventuellt kan komma att tappa två nyckelspelare.

– Vi får se vad som händer. Det är något vi lever med hela tiden, spelare in och spelare ut. I de här två fallen vet jag inte var det landar, säger Lennartsson.

Om ni tappar de här spelarna, kommer ni att förstärka?

– Det får vi väl se hur utvecklingen sker. Det vet man aldrig. Det kan gå fort i den här världen. Det finns inte så mycket mer att säga om det, det som händer det händer. När det händer något så kommer ni märka det.

Ankersen var en av klubbens viktigaste spelare förra säsongen och stod för sju mål och tre målgivande passningar. Han körde på som vanligt under träningen men ville inte kommentera ett eventuellt klubbyte.

– Om det handlar om klubbar så har jag ingenting. Jag har beslutat att inte kommentera något om det, säger Ankersen.

Fokus på försvarsspel

Tisdagsträningen hade hög intensitet och innehöll mycket smålagsspel. Tränare Lennartsson är nöjd med hur det har sett ut under inledningen av försäsongen.

– Träningarna har varit väldigt bra hittills i år. Väldigt påkopplade, hungriga och energifyllda spelare. Oavsett om man jobbar med anfall eller försvarsspel eller fysik så är spelarna på som fan. Det känns väldigt bra hittills.

Fokus på träningarna så här långt har mest handlat om att sätta försvarsspelet menar Lennartsson.

– Vi jobbar ju parallellt både med anfalls- och försvarsspel. Det är lite långsiktig planering över det, man vill jobba igenom ett antal saker under försäsongen. Både offensivt och defensivt. Vi har haft lite mer försvarsspel hittills. Sen blir det betydligt mer anfallsspel när vi kommer till naturgräs i Dubai.

Den 2 februari åker IFK Göteborg på träningsläger till Dubai. Innan dess väntar två träningsmatcher mot norska tippeligan-lagen, Sarpsborg 08 och Sandefjord.