Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson om AIK: "Extra kul att spela mot"

IFK Göteborg ställs mot värsta rivalen AIK på lördag i Dubai. Då trycker Jörgen Lennartsson på att det är en träningsmatch till sina spelare. – Vi ska behandla den som en träningsmatch, säger han.

I kamp med Malmö FF är AIK den största rivalen för IFK Göteborg. Klubbarna har mötts många gånger genom åren i uppmärksammade möten. Mötet nere i Dubai kommer inte bli lika stort men att lagen möts redan på försäsongen är lite speciellt.

IFK-tränaren Jörgen Lennartsson är dock extremt tydlig med att Blåvitt ser matchen som en träningsmatch och inget annat.
– Det är bra för oss att spela mot en fembackslinje. Det är alltid nyttigt att spela mot det och visst, det finns en rivalitet mellan AIK och Blåvitt. Det är viktigt att den inte får för stort inslag på matchen. Vi ser den som en träningsmatch och ska behandla den som en träningsmatch, säger Lennartsson och fortsätter.
– Men det är lite extra kul att spela mot AIK. Men för oss är det en träningsmatch inför seriepremiären. Det är så vi ser på matchen.

Kommer du prata med dina spelare om detta?
– När domaren blåser igång så taggar ju alla till. Men vi är noga med att vi använder matchen i en långsiktig planering inför premiären.

Hur ser du på AIK?
– De har väldigt skickliga på att försvara sig sista tredjedelen, dels har de väldigt bra mittbackar, är starka i luften och bra på att försvara sitt mål. Det finns alltid en extra spelare centralt som kan försvara mot instick och väggspel. Men det finns för och nackdelar med alla formationer.
– AIK är väldigt solida med fem spelare som försvarar sitt mål. De har ju ”Nisse” som är erfaren och riktigt stark i det defensiva. Per Karlsson är snabb och följsam, Jesper Nyholm är en bra och spännande spelare. Sen har de Väisänen också. AIK har fyra bra mittbackar och är starka defensivt.
– Det blir få målchanser mot AIK som gjorde det bra under Rikard (Norling) och det ska de ha all cred för.