Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lennartsson nöjd med segern – och nye förbundskaptenen

Jörgen Lennartsson var missnöjd med spelet, nöjd med målet – och glad för kollegan Janne Anderssons skull. – En jättebra lösning, tycker jag, säger han om den nye förbundskaptenen.

Jörgen Lennartsson var en av favoriterna till att ta över efter Erik Hamrén, men i går kom beskedet att det blir Norrköpingstränaren Janne Andersson som får prestigeuppdraget.

– Jag får gratulera Janne till det jobbet. Det är en bra, erfaren ledare med stor rutin och kunskap om både fotboll och ledarskap.

Ville du ha jobbet?

– Inga kommenterar.

Var du tillfrågad?

– Inga kommentarer.

Sa alltså Lennartsson efter att ha bärgat en tung derbyseger på Gamla Ullevi. Matchen var stundtals högintensiv, svängig och chansrik. Och det var IFK Göteborg – och framför allt Sören Rieks – som låg bakom de bästa möjligheterna. Rieks missade två frilägen i den första halvleken, men gjorde också 1–0 efter ett drömanfall av IFK Göteborg.

– En speciell match kan man säga. Jag är väldigt nöjd med inledningen och det var ett högklassigt mål. Sedan tar Häcken över och är väldigt bra. Spelmässigt är det de som har totalt sett det bästa offensiva spelet, säger Lennartsson.

I den andra halvleken hade Häcken mest boll – och en spektakulär ribbträff – men IFK försvarade sig bra och höll undan hela vägen i mål. Trots att Emil Salomonsson (ännu en assist i går) tvingades utgå med sviter av sin förkylning. 

Salomonsson – som haft Janne Andersson som tränare i Halmstad.

– Det var han som gav mig chansen i elitfotbollen. Det är en väldigt bra kille och en extremt bra tränare. Bevisligen har han lyckats med Norrköping, så det är ett spännande val.

Och förmodligen något som inte minskar högerbackens chanser till fortsatt spel i landslaget.

– Det som ökar ens chanser är väl att man fortsätter göra det bra. Och det gjorde jag i dag. Det är klart att det är viktigt att den som styr landslaget tycker om en, men ... Janne tycker om många, haha.

Peter Gerhardsson var naturligt nog besviken efter matchen, och hade inte heller någon större lust att diskutera förbundskaptensfrågan.

– Det där är jag totalt ointresserad av. jag har precis spelat match med BK Häcken. Ni får återkomma om ett år eller nåt, säger Gerhardsson.

När slutsignalen ljöd på Gamla Ullevi stod majoriteten av publiken upp och applåderade segrarna. Men något mästarspel bjöd inte IFK Göteborg på den här gången.

– Vi fajtades väldigt hårt för att hålla den här nollan, och då räcker det med ett må framåt. Det är en styrka att kunna vinna även när man inte spelar bra, säger Emil Salomonsson.