Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lennartsson nära nytt kontrakt: "Detaljer kvar"

Jörgen Lennartsson och IFK Göteborg är ”bara detaljer” kvar från att förlänga tränaren avtal. – Jag tillhör de som tycker att man inte ska byta tränare i tid och otid, säger Blåvitts ordförande, Frank Andersson i podcasten Lundh.

Avtalet mellan Jörgen Lennartsson och IFK Göteborg går ut efter säsongen 2017. Klubbens ordförande Frank Andersson har varit väldigt tydlig i flera intervjuer att klubben vill behålla Lennartsson.

I podcasten Lundh på Fotbollskanalen berättar Blåvitts ordförande Frank Andersson att det nu återstår ”bara detaljer” innan ett avtal är på plats.
– Vi håller på att diskutera med Jörgen. Jag gör bedömningen att det inte är några stora frågor. Vi kommer säkert att förlänga med Jörgen, men det är lite smågrejer vi håller på att diskutera fram och tillbaka, säger Andersson.
– För mig är Jörgen Lennartsson en attans bra fotbollstränare, sedan är Jörgen en väldigt bra föreningsmänniska och han är en väldigt bra person. Jag tillhör de som tycker att man inte ska byta tränare i tid och otid.

Att klubben ”bara” kom fyra i allsvenskan har av många setts som ett misslyckande. Guldstriden var klubben aldrig ens nära att vara inblandad i på slutet och Europa-drömmen hänger nu på hur det går i Svenska Cupen. Trots det är Frank Andersson nöjd med klubbens säsong.
– Det är inte fy skam att bli fyra i allsvenskan, men vi har sagt att vi alltid vill vara bland de tre. Men det som gör att det är okej för mig är att vi faktiskt gjorde ett ganska bra Europa-kval. Sedan är det bara att erkänna att den sista omgången räcker vi inte till.