Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lennartsson klar för norsk klubb

Förra sommaren sparkades han av IFK Göteborg. Nu tar Jörgen Lennartsson över norska Lilleström.
– Jag är otroligt motiverad, säger Lennartsson till Lilleströms hemsida..

En tung vår och sommar som kulminerade med förlust 2–4 borta mot Örebro blev slutet för Jörgen Lennartssons i IFK Göteborg.

Den 18 juli 2017 meddelade Blåvitt att tränaren, som då hade varit i klubben i drygt två och ett halvt år, sparkades från sitt uppdrag.

Nu, ett år senare, har Jörgen Lennartsson, som efter avskedet i Blåvitt bland annat har arbetat som scout åt det danska landslaget, fått ett nytt tränaruppdrag.

"Lilleström passar mig perfekt"

Under fredagen presenterades 53-åringen av norska Lilleström.

– Jag är otroligt motiverad, hungrig och inspirerad för att jobba som tränare igen. Lilleström passar mig perfekt med den kulturen, historien och andan som råder där, säger Lennartsson till klubbens hemsida.

I Lilleström tar han över tränaruppdraget efter en annan tidigare IFK Göteborg-tränare, Arne Erlandsen, som fick sparken för ett par veckor sedan.

Lilleström håller till i den norska högstaligan. Efter halva säsongen är klubben fast i botten. Med 14 inspelade poäng placerar sig laget på 13:e plats i ligan. Endast bättre målskillnad håller laget före Stabaek, som innehar kvalplatsen och Start som ligger på nedflyttningsplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.