Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lennartsson: "Jag har det överlägset största ansvaret"

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson var mycket besviken efter 1-1 mot Halmstads BK. – Vi är extremt besvikna över resultatet, säger han.

IFK Göteborg tog ledningen med 1-0 genom Mads Albaek, Halmstads BK kvitterade genom Sead Haksabanovic. 1-1 stod sig matchen ut. En framgång för gästerna, en missräkning för hemmalaget.

– Skall man titta på hur vi upplevde matchen började vi ganska bra. Inledningen på första halvlek var ganska bra. Vi hade tre avslut på fem minuter. Successivt blev det sämre och sämre. Vi är missnöjda med vår prestation i första halvlek. Andra var mycket bättre, säger IFK:s tränare Jörgen Lennartsson.

Han fortsätter:

– Där har vi ett antal lägen, Mads gör ett fint mål. Vi hade vi behövt göra ett andra mål, vi sliter med att vi inte är tillräckligt skickliga.

– Vi har ett spel som gör att vi kommer fram till motståndares sista del, men inte till tillräckligt farligt målchanser. Vi är inte tillräckligt skickliga.

– När man har en sådan matchbild som blir sådan dyker det upp lägen för motståndaren, när det är tolv kvar gör de 1-1 på ett fint skott. Därefter blir det mest som en handbollsmatch. Det är surt.

– Vi har det kämpigt, vi sliter med kvaliteten i delar. Vi har motsatsen till ”flyt i zon”.

Varför är ni inte tillräckligt skickliga?

– Det är en kombination av många olika saker. Det finns massa komponenter i fotboll. Vi har inte fått till de kollektiva eller individuella saker som vi önskar. Vi arbetar med det varje dag. Det finns ingen trollformel eller quick fix på det.

Vem har ansvaret?

– Jag har det överlägset största ansvaret. Så är det.