Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lennartsson inför Gefle: "Blir några förändringar"

IFK Göteborg har haft det tungt på Strömvallen de senaste åren. När man nu reser till Gävle slipper man den arenan och dess kritiserade konstgräs – i stället blir det spel på Gavlevallen. – Vad jag hört så är det bra konstgräs där. Så det ska bli kul, säger Jörgen Lennartsson.

Strömvallen var i många år en mardrömsarena för IFK Göteborg. Blåvitt lämnade arenan segerlösa vid sina sex senaste besök efter att i fjol ha spelat sista matchen i arenans historia när det blev 0-0 på Valborgsmässoafton.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

När man nu reser till Gävle blir det i stället spel på nybyggda Gavlevallen. Tränaren Jörgen Lennartsson är nöjd över att slippa Strömvallen och dess mycket kritiserade konstgräs.

– Vi ser fram emot att åka till Gävle och se deras nya arena, där har vi inte spelat någon gång. Vad jag hört så är det bra konstgräs där. Så det ska bli kul, säger Lennartsson.

Blåvitt åker dit utan Mattias Bjärsmyr och Sören Rieks som båda skadades i matchen mot Malmö. I deras ställen kliver Hjörtur Hermannsson och Martin Smedberg Dalence in.

– Det blir några förändringar i och med att Bjärsmyr och Sören är indisponibla ett tag då. Där får vi göra lite korrigeringar, säger Lennartsson.