Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Lennartsson: ”En jättesnabb bil kör förbi en ganska snabb"

IFK Göteborg förlorade mot ett bättre lag. Så enkel var matchekvationen i Baku. – En jättesnabb bil kör förbi en ganska snabb bil, sammanfattade tränaren Jörgen Lennartsson.

Under fredagen reser IFK Göteborg tillbaka till Sverige. Det blev inget europeiskt gruppspel i år heller. Besvikelsen var stor i Tafiq Bahramov-Stadiums katakomber efter matchen i går.

– Vi får tyvärr erkänna att vi förlorar mot ett bättre lag. De är väldigt skickliga och vi är inte tillräckligt bra. De har spelare som har en individuell skicklighet som vi inte har. Vi hade behövt fått lite nerv i det genom att ha gjort första målet så att det blivit lite press och förväntningar på dem, säger Jörgen Lennartsson.

"Hinner helt enkelt inte med"

Redan från matchminut ett kändes det som att Karabach spelade fotboll på en nivå som Blåvitt inte var i närheten av. Det dröjde till sista kvarten av första halvlek tills bortalaget kunde etablera någon form av anfallsspel – och då stod det redan 2–0.

– De startar i ett otroligt tempo och vi hinner helt enkelt inte med. De flyttar både boll och fötter mycket fortare än vad vi kan förflytta oss. Man kan hitta detaljer men i grunden är det bara att konstatera att det bästa laget vann.

Trodde på det i halvtid

Även om första halvlek knappast vittnade om att ett avancemang låg nära, var det bara ett göteborgskt mål från att bli spännande på riktigt. Men med bara sex minuter spelat av första halvlek blixtrade en azerisk kontring om och förbi IFK Göteborgs försvar igen och 3–0 kom som ett skatteåterbetalningsbrev på posten.

– Det fanns en stor tro i halvlek. Vi försökte lyfta fram spelet och ösa på ännu mera men vi kommer bara till deras straffområde och sen tar det stopp. Jag får ändå ge spelarna en eloge att de krigar till the bitter end, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter:

– Det handlar inte om mentalitet, nervositet eller attityd. Deras spelare är så mycket snabbare. En jättesnabb bil kör förbi en ganska snabb bil. Och det är det som händer.