Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Lennartsson efter skrällvinsten: "Vi springer så inåta helvete"

Med en så när perfekt genomförd matchplan och ett strålande resultat till bortamatchen i Baku var IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson mycket nöjd efter 1-0 mot Karabach. – Spelarna gjorde det jag hade hoppats att vi skulle göra. Gubbarna fajtas och krigar för varandra och springer så inåta helvete, säger han.

Inga insläppta mål. Ett otroligt vackert segermål. En match från drygt 20 miljoner i prispengar. Det fanns mycket att glädjas åt för Jörgen Lennartsson efter den första av två matcher i Europa League-playoffet. 

– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det var vårt mål att vinna och inte släppa in något mål. Det betyder extremt mycket i den här typen av matcher. Jag är nöjd med prestationen. Det var en typisk Europa-match som är ett helt annat game än en allsvensk match, säger han.

IFK blev nedtryckta

Under inledningen av matchen tryckte Karabach ner hemmalaget ordentligt och hade bollen i nästintill fullständig kontroll. 

– Vi blev lite låga i början på matchen, det var inte meningen. Sen lyfte vi upp det och spelade lite högre upp och då blev det bättre och vi fick lite passningsspel och hade några embryon till lägen i första halvlek, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter:

– I andra önskade vi komma upp lite högre, samtidigt vet vi att om vi går upp och pressar de här högt så har de en sån kvalité att då kommer en boll bakom och så kommer ett friläge. Vi prioriterar att försvara målet och det gjorde vi med den äran i hela laget. Alla gjorde det bra defensivt. 

När slutsignalen närmade sig visade IFK Göteborg prov på lugn när man spelade av de sista minuterna utan större bekymmer. 

– Så som man måste göra i den här typen av matcher istället för att göra något naivt romantiskt och tappa bollen. Det var viktigt att vi gjorde det så. Men det viktigaste kanske är att det bara är halvlek. Vi är väldigt ödmjuka över att vi har 93-94 minuter kvar i 35-gradig värme i Baku. Vi vet vad som väntar. Det gäller att kunna göra en sån här bra match till, säger Jörgen Lennartsson.

På söndag spelar IFK mot Hammarby. Då lär någon av torsdagens startspelare vila.

– Europa League är viktigare just nu, ja. Så det kan bli aktuellt för någon att vila. Spelarna gjorde det jag hade hoppats att vi skulle göra i dag. Gubbarna fajtas och krigar för varandra och springer så inåta helvete. Det är mycket det fotboll handlar om. Då brukar det gå bra, säger Jörgen Lennartsson.