Lennartsson: ”Det var väntat”

ANNONS
|

I och med IFK Göteborgs fjärdeplats i allsvenskan 2016 levde drömmen om ett nytt äventyr på kontinenten trots att Blåvitt föll mot IFK Norrköping i kvartsfinalen i Svenska cupen. Om just Norrköping skulle bli mästare hade Jörgen Lennartssons lag fått spela i Europa återigen. Östersund visade dock upp sig från sin allra bästa sida på Jämtkraft arena och spelade skjortan av Norrköping. 4–1 blev slutresultatet. Jörgen Lennartsson följde matchen från Kamratgården med ett öga och var inte förvånad över slutresultatet.

– ÖFK är ett bra hemmalag så när lottdragningen gick åt deras håll blev de favoriter. Det är bara att gratulera. De vann cupen och vi önskar dem lycka till, säger han.

ANNONS

Nu får IFK Göteborg vänta åtminstone över ett år på ett nytt försök att nå ett europeiskt gruppspel.

– Det är synd såklart. Vi hade givetvis hoppats att Norrköping skulle vinna. 2015 fixade vi en Europaplats åt Elfsborg när vi vann cupen och vi hade hoppats på att få samma sak nu, säger Jörgen Lennartsson.

"Fantastisk resa"

När Graham Potter tog över Östersunds FK 2011 låg klubben i division 2. Nu har klubben bärgat sin första titel, det går inte att vara annat än imponerad menar Potters kollega på Kamratgården.

– Klubben har gjort en fantastisk resa. Framförallt ordföranden Daniel Kindberg och Graham Potter har gjort oerhört bra insatser och jobbat långsiktigt för att sätta Östersund på fotbollskartan. De har tagit spelare som Saman Ghoddos och Ken Sema som har utvecklats något otroligt sen de kom dit upp, säger han.

– Vi ska upp dit om 14 dagar. Det ska bli väldigt kul.

Finns det något positivt med att ni inte kommer spela Europaspel i år?

– Det är alltid två sidor av myntet. Det finns fördelar och nackdelar. Men om vi får välja så vill vi spela Europa varje dag i veckan, det är viktigt att betona. Förra året var väldigt slitsamt med de åtta extra matcherna som blev för oss. IFK Göteborg är en klubb som vill vara på den scenen. Nu blir det en lite annorlunda sommar, i och med att vi för första gången på tre år inte är med.

ANNONS
ANNONS