Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Lennartsson avstängd mot AIK

Jörgen Lennartssons raseriutbrott mot Gefle får konsekvenser: Han är avstängd i matchen mot AIK och kommer att bli ett fall för disciplinnämnden.

Det var efter Gefles sena kvittering mot IFK Göteborg som Jörgen Lennartsson blev minst sagt upprörd och sparkade sönder ett ställ med vattenflaskor. Fjärdedomaren Antti Kanerva valde i det läget – trots att matchen var slut – att avvisa Lennartsson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det innebär att han automatiskt är avstängd i nästa tävlingsmatch. Det är samma princip som när en spelare får ett rött kort, säger Pierre Blomqvist, sekreterare i disciplinnämnden.

Lennartsson riskerar även ytterligare påföljd.

– Domaren rapporterar in sådan här händelser som lindrig eller grov avvisning, och i det här fallet är det inrapporterat som en grov. Så vi kommer att ta ställning till det i disciplinnämnden och kommer att försöka behandla den under nästa vecka, säger Blomqvist.

Det innebär att Lennartsson kan bestraffas ytterligare för incidenten efter slutsignalen.

Ärendet har lämnats till IFK Göteborg som ska yttra sig i frågan innan disciplinnämnden fattar beslut om eventuell påföljd.

I måndagens stormatch mot AIK kommer i vilket fall som helst Jörgen Lennartsson att få sitta på läktaren.

På torsdagseftermiddagen kommenterade han händelsen i ett meddelande på klubbens hemsida:

– Det var uteslutande riktat mot oss själva och vår egen prestation och hade inte på något vis med domarteamets insats att göra, vilket fjärdedomaren också var tydlig med i sin rapport. Jag hade överhuvudtaget ingen kommunikation med domarna under matchen och inte heller några synpunkter på deras insats.

Han tillägger:

–  Om något tagit illa vid sig av händelsen så beklagar jag det. Det handlade enbart om en stor besvikelse över att vi inte vann matchen. Jag kan bara ta mitt straff och gå vidare.

Till GP säger Lennartsson att han inte vill utveckla sitt resonemang.

– Jag kommer inte kommentera det mer än vad som står på hemsidan. Alla får dra sina egna slutsatser om de tycker det jag gjorde var straffbart eller inte, men jag har inget mer att säga. Jag tar mitt straff och går vidare, säger han.

 

I samband med Gefle-matchen kommenterade han sitt utbrott på följande vis:

– Det var mest att jag kände mig otroligt förbannad. När vi ändå vände tillbaka matchen och kämpar som svin så får vi en situation med 15 sekunder kvar av övertiden. Det blev ilska och då står de vattenflaskorna där. De stod där och de finns inte mer.