Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Legendaren har kritat på - för en sista säsong

Francesco Tottis dagar i Roma sades vara räknade. Men nu blåser en ny vind i Roms rödgula kvarter. Under tisdagen kritade legendaren på ett nytt kontrakt. – Min dröm har gått i uppfyllelse, säger Totti själv.

Francesco Totti har varit kungen av den rödgula delen av Rom i över ett decennium. Men under en säsong där kaptenen fått tillbringa mycket tid på bänken och dessutom bråkat med tränaren Luciano Spalletti har det ryktats att Tottis tid i Roma skulle vara över när kontraktet går ut i sommar.

Under tisdagen kom vändningen - Totti kommer att göra en sista - och 25:e - säsong för klubben i sitt hjärta.

– Jag har alltid velat avsluta min karriär och bara ha burit en tröja - Romas, säger han till klubbens hemsida.

– Efter att ha pratat med presidenten så är jag än mer övertygad om att om vi jobbar tillsammans, så kan vi åstadkomma fantastiska saker.

Totti kom till Roma som 12-åring 1989 - i höst fyller han 40 år. Sitt första mål för klubben gjorde han för 22 år sedan, mot Foggia 1994.

Den gångna säsongen gjorde veteranen fem mål på 15 framträdanden vilket betyder att han sammanlagt gjort smått osannolika 304 mål på 758 matcher i Roma-tröjan - klubbrekord i båda kategorierna.

– Det är ganska passande att på jubileumsdagen då AS Roma grundades, så har Francesco Totti skrivit på ett nytt kontrakt, säger klubbens president Jim Pallotta.

– Han har förtjänat sitt kontrakt och nu vill vi att Francescos sista säsong på planen blir starten på en ny era av framgång för AS Roma.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.