Lasse Vibes match mot Falkenberg blev inte speciellt lång. Efter 27 minuter fick IFK-stjärnan bäras ut på bår.
Lasse Vibes match mot Falkenberg blev inte speciellt lång. Efter 27 minuter fick IFK-stjärnan bäras ut på bår. Bild: KRISTER ANDERSSON

Lasse Vibe missar matchen mot AFC

Han fick bäras ut på bår i den första halvleken mot Falkenberg. Nu står det klart att Lasse Vibe missar Blåvitts möte med AFC Eskilstuna. IFK-stjärnans skada ska trots allt vara tämligen lindrig.
– Han är inte med i helgen, säger IFK Göteborgs lagläkare Jon Karlsson.

ANNONS
|

Det var i 1–1-matchen mot Falkenberg senast som IFK-stjärnan Lasse Vibe ådrog sig en skada. I mitten av den första halvleken satte sig Vibe plötsligt ned vid mittlinjen och när bollen spelades över sidlinjen kallades läkare in direkt.

Vibe fick därifrån bäras ut på bår och kunde inte spela mer i matchen.

Mot slutet av tillställningen var den offensiva pjäsen ändå tillbaka vid IFK-bänken och efteråt sa Vibe följande till GP:

– Jag tog en löpning och fick lite ont i baksidan så det var bara att kliva av. Den kan man inte riktigt spela på. Jag har för mig att de hade något inkast och så blev det hela vägen från eget straffområde upp och så fick jag ont litegrann. Det är tråkigt för jag tyckte ändå att jag var uppe i varv och gjorde flest "high intensity"-löpningar i meter mot Östersund och slog nytt rekord och allt sådant där, så det är tungt när man kände att man var uppe i varv.

ANNONS

Missar AFC-mötet

Nu står det också klart att Lasse Vibe inte kommer finnas med i IFK Göteborgs laguppställning när Blåvitt tar emot AFC Eskilstuna på Gamla Ullevi på söndag.

Detta på grund av en blödning i baksida lår. Vilket är ett positivt besked, enligt IFK Göteborgs lagläkare Jon Karlsson.

– Det är en liten skada, lite tur i oturen. André Calisir, som skadade sig sista matchen innan sommaren, hade en likvärdig skada. Men Vibes är nästan mindre, så vi är optimistiska. Men han är inte med i helgen, säger han.

Spel mot AFC är alltså uteslutet?

– Inget är uteslutet. Men det är absolut inget som vi räknar med, nej. Vi vill minska risken att han får en ny skada.

Hur ser prognosen ut, när kan han spela igen?

– Om vi tror att allting går bra och över förväntan, eftersom skadan inte är så stor, så säger vi att han skulle kunna vara med i slutet av denna månaden.

ANNONS