Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Lasse Nilsson lämnar Elfsborg efter elva säsonger

Det återstår en match på den Allsvenska säsongen – för Lasse Nilsson innebär det den sista i Elfsborgströjan. – Jag har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen, säger Lasse Nilsson på klubben hemsida.

Efter 11 allsvenska säsonger slutar Lasse Nilsson i Elfsborg. Trotjänarens kontrakt går ut efter säsongen och matchen mot Norrköping på söndag blir 35-åringen sista i den gulsvarta tröjan.

– Jag har spenderat halva mitt vuxna liv i Borås och Elfsborg, och har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen. SM–guldet och de båda cupgulden är självklart saker jag kommer ta med mig för alltid, men det kanske starkaste fotbollsrelaterade minnet är när jag kom tillbaka 2011 och avgjorde premiären på Borås Arena mot Häcken på övertid, säger Lasse Nilsson på klubbens hemsida.

Lasse Nilsson kom till Elfsborg från Brage 2002 och spelade i Borås i tre säsonger innan han lämnade för att bli utlandsproffs. Borlängesonen kom tillbaka till Elfsborg, på lån, 2008 men valde 2011 att vända hem på riktigt. 

"En stor kärlek till föreningen"

– Det man framför allt kommer komma ihåg är alla upplevelser man fått på vägen, både på och utanför planen. Alla människor man träffat, vänner som man fått, alla framgångar och motgångar. Det finns hur mycket som helst, säger han.

Totalt blev det, med söndagens match mot Norrköping inräknad, 250 allsvenska matcher för Elfsborg. Under vilka han sköt 71 mål.

– Jag har otroligt mycket att tacka för och känner en stor kärlek till föreningen, säger Lasse Nilsson.