Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Larsson till Ajax - då jublar Blåvitt

Sam Larsson lämnar Heerenveen för spel med ligakonkurrenten Ajax. Det skriver nederländsk media. Affären innebär klirr i kassan för IFK Göteborg. – Jättebra för oss, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Den svenske landslagsyttern har under lång tid imponerat stort i den nederländska klubben som han kom till 2014 när han lämnade allsvenskan och IFK Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under förra säsongen stod den tidigare Blåvitt-spelaren för sex mål och åtta assist på 34 matcher. Och i år har han höjt sitt poängsnitt ytterligare. Med sju mål och åtta framspelningar har han efter 17 ligaomgångar samlat ihop till 15 poäng. 

Ajax betalar 8 miljoner euro

Larssons insatser har inte gått obemärkt förbi. Flera europeiska klubbar har varit på jakt efter mittfältaren och i somras ryktades han vara ytterst nära en övergång till italienska Serie A-klubben Sassuolo. Den gången blev det dock inte någon affär. Men nu ser det alltså ändå ut att bli ett klubbyte för 23-åringen.

Enligt nederländska Tjerkstra Media är Larsson klar för Heerenveens ligakonkurrent, Ajax. Sajten skriver att Ajax betalar 8 miljoner euro, motsvarande 76 miljoner kronor, för att värva Larsson. Sam Larsson ska ha blivit erbjuden ett femårskontrakt. 

Mats Gren: "Jättebra för oss"

Affären innebär klirr i kassan för IFK Göteborg. De såg till att skriva in en vidareförsäljningsklausul i kontraktet när Larsson värvades av Heerenveen.

– Ja, vi har en sådan, men exakt hur den ser ut vill jag inte gå in på säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och fortsätter:

"Jätteroligt för Sam"

– Det skulle vara jättebra för oss. Det är ju pengar rätt in i kassan. Och det skulle vara lika bra om Ludwig Augustinsson säljs.

Sportchefen är övertygad om att Larsson skulle passa bra in i den holländska storklubben, och beskriver det som ett bra nästa steg i hans utveckling.

– Jätteroligt för Sam tycker jag. Han skulle passa bra i Ajax sätt att spela.