Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/9

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Larsson om tiden med Zlatan: Så mycket högre upp än vi andra

När Manchester United och Sunderland möts under annandagen så drabbar även två landslagskamrater samman, Zlatan Ibrahimovic och Sebastian Larsson. I ett samtal med Olof Lundh ger Larsson sin syn på att spela med den svenska superstjärnan.

Annandagen innebär Premier League-fotboll, det är sedan gammalt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under måndagens sammandrabbningar så ställs två svenskar mot varandra när Zlatan Ibrahimovic Manchester United tar emot Sunderland med Sebastian Larsson i spetsen.

United jagar en topp fyra-placering och Zlatan sitt 50:e mål för året, vilket skulle tangera hans personliga rekord från 2012. I Olof Lundhs podcast säger Sebastian Larsson att Zlatan har tystat kritikerna.

- Det tror jag. Han gjorde ju en väldigt bra inledning på säsongen, och sedan gick han några matcher utan att han gjorde några mål och United hade lite sisådär resultat. Då var det några som försökte bränna på lite, att ”han kanske inte är vad vi trodde” och hit och dit, men han dödade ju den diskussionen ganska snabbt med sin senaste målform också. 

"När Zlatan pratar så lyssnar ju folk"

Zlatan Ibrahimovic har inte bara gjort sig känd som en fantastisk fotbollsspelare, då och då har det blivit snackisar om superstjärnans vinnarskalle och hur han han styra i ett omklädningsrum. 

Sebastian Larsson ger sin syn på hur det är att spela i samma lag som Zlatan.

- När Zlatan pratar så lyssnar ju folk, så är det ju. Det är klart att man har fått sig en och annan… Jag vet inte vad man ska kalla det. Hårtork? Men det är klart att man har blivit tillsagd.

Till Lundh berättar Larsson dock att han klarat sig undan det värsta och att Zlatan, egentligen inte sticker ut med sin vilja att vinna.

- Jag klarar mig undan ganska ofta måste jag säga. Men det har varit ”kom igen, det är för dåligt!”. Zlatan är ju, som vi alla där inne, en extrem vinnare. Han var ju så mycket högre upp än vi andra. Du kan inte behandla alla lika, och det tycker jag inte att man heller ska. I en sådan situation så blir det omöjligt att behandla alla lika.