Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larsson: "Det skulle vara pinsamt"

Sex tränare har hunnit lämna Sunderland under Sebastian Larssons tid i klubben. Nu kan David Moyes bli den sjunde. – Ska jag vara brutalt ärlig skulle det vara pinsamt om ytterligare en tränare fick gå under min tid här, säger han till The Northern Echo.

Sommaren 2011 anslöt Sebastian Larsson till Sunderland från Birmingham City. Under sina fem och ett halvt år i klubben har den svenske mittfältaren hunnit med att se en hel rad tränare passera - inte mindre än sex managers har hunnit lämna "The Black Cats" sedan Larsson värvades in. Och nu pekar allt på att ytterligare en tränare kan få lämna. I England ryktas det att David Moyes är farligt nära att få sparken. Då tycker Sebastian Larsson att det har gått för långt. 

– Ska jag vara brutalt ärlig skulle det vara pinsamt om ytterligare en tränare fick gå under min tid här, säger han till The Northern Echo

 

Steve Bruce, Paolo Di Canio, Gus Poyet, Sam Allardyce, Dick Advocaat, Martin O´Neill har alla, under Larssons tid i klubben, fått packa väskan. 

– Utan att använda det som en undanflykt har det varit svårt under min tid här. Det blir tufft när man konstant måste börja om på nytt. Jag vet inte ens hur många tränare vi har haft sedan jag kom... , säger Larsson till The Northern Echo.

Sunderland har under årets ligasäsong bara lyckats ta två poäng på de första tio omgångarna. Det är den sämsta starten i klubbens historia. Och den sämsta inledningen som en Premier League-klubb någonsin har fått i ligan.  

– Den här truppen är bättre än tabellen visar. Vi måste gå tillbaka till grunden och göra oss svåra att slå, säger Larsson.

Enligt brittisk media hänger nu David Moyes framtid på en skör tråd. Förlust mot Bournemouth i nästa omgång och det är tack och hej för den tidigare Manchester United- och Everton-tränaren. Men Sebastian Larsson tycker att du huvudansvaret ligger hos spelarna. 

– Varje gång en tränare byts blir det en förändring och du finner dig i ett nytt stadie igen. Till slut handlar allt om oss spelare, presterar vi ute på planen så kommer tränarna inte att försvinna.