Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Lars Lagerbäck om bråket: ”Aldrig upplevt att spelare gått över gränsen så”

Lars Lagerbäck hamnade i konflikt med anfallaren Alexander Sørloth efter EM-missen. Nu kommenterar förbundskaptenen bråket.
– Under 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att spelare har gått över gränsen på det sättet, säger han i ett pressmeddelande.

Norska fotbollslandslaget förlorade mot Serbien play off-semifinalen, vilket innebär att laget missar EM-slutspelet nästa sommar.

Efter förlusten rapporterade norsk media om att lagets svenske förbundskapten Lars Lagerbäck hamnat i konflikt med RB Leipzig-anfallaren Alexander Sørloth. Tillsammans med några andra spelare konfronterade Sørloth Lagerbäck och assisterande förbundskapten Per Joar Hansen och uttryckte att de inte varit nöjda med ledarskapet. Efter det ska Sørloth och Lagerbäck hamnat i ytterligare konflikt.

Nu kommenterar Lars Lagerbäck, via ett pressmeddelande på det norska fotbollförbundets hemsida, situationen.

– Alexander kom med flera anklagelser, som inte handlade om hur vi spelar fotboll, men som fortsatte med att Per Joar Hansen och jag är inkompetenta som tränare både ledar- och fotbollsmässigt. Under 30 år i internationell fotboll har jag aldrig upplevt att spelare har gått över gränsen på det sättet. Jag har haft många fotbollsdiskussioner med spelare som varit faktabaserade och som har handlar om fotboll. Men det har aldrig varit i närheten av detta.

”Tappade jag dessvärre mitt tålamod”

Lagerbäck är dock kritisk även till sitt eget agerande:

– I slutet av mötet beslutade vi tränare (Frode Grodås, Kenneth Wilsgaard, Per Joar Hansen och jag) att vi skulle lämna rummet och låta spelarna diskutera hur vi ska fungera i framtiden. När vi lämnade rummet tappade jag dessvärre mitt tålamod. Sedan kom mitt uttalade om Cypern, då jag påpekade: "Du var inte så kaxig för två år sedan på Cypern". Jag beklagar det ordvalet som kom efter en lång och het diskussion. Det var ett försök att få Alexander att förstå att han måste anpassa sig till hur laget ska arbeta. För mig handlar det om att ska en bra prestationskultur.

Förbundet skriver att Alexander Sørloth har bett om ursäkt inte vill kommentera händelsen.

Landslagskaptenerna Stefan Johansen, Omar Elabdellaoui och Joshua King säger till förbundets hemsida att de står bakom tränarna.

– Det ska vara högt i tak, men i det här fallet gick spelaren alltför långt. Vi är glada att han bett om ursäkt till landslagstruppen och landslagsledningen. Vi stöttar tränarteamet till 100 procent.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.