Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lantz om kritiken: "Att han inte gillar mig är inga problem"

Trots tydliga instruktioner om motsatsen bemöter Öistränaren Marcus Lantz nu kritiken från den tidigare sportchefen Janne Carlsson. – Att han som sportchef tycker att truppen är svag kan jag aldrig acceptera, säger Lantz.

Det var i torsdagens GP Carlsson framförde kritik mot hur det mesta hade skötts i Öis under hans dryga fyra månader i klubben. Carlsson kritiserade Marcus Lantz och det rejält.
– Jag och Lantz har haft många möten där vi har pratat och jag har trott att vi varit överens. Vi har haft en bra dialog. Sedan ringer Corneliusson upp mig och skäller eftersom Lantz ringt till honom och kritiserat mig. Allt detta istället för att Marcus inte har varit man nog att vara rak. Efter detta förbjuder Corneliusson mig från att ställa frågor till Marcus som han inte kan svara ja eller nej på.

– Jag menar, vad är detta? Är han tolv år eller ..? Det är pannkaka-nivå däruppe, sa Carlsson då.

Nu väljer Marcus Lantz att bemöta kritiken. 
– Vi har visserligen fått instruktioner av styrelsen att inte uttala oss. Att Janne Carlsson inte gillar mig kan jag leva med, men när det skadar Öis reagerar jag. Janne Carlsson sågar hela min trupp, en trupp som är på väg mot Öis bästa prestation sedan 2010. Det är sju år. Där reagerar jag, säger Marcus Lantz till GP.
– Sedan kan man ha lite självkritik också. Om man 2009 har fått gå från Öisgården, 2015 fått lämna Utsikten och 2016 fått gå från Öis igen kanske man skall vara lite ödmjuk.

– Vi har fått fram Jacob Eriksson som gått till Gefle, Fredrik Andersson som hamnade i Malmö och Sebastian Ohlsson som nu är intressant för flera klubbar. Då handlar det knappast om en dålig spelartrupp. Då är detta nog mer ur egoistisk synpunkt, menar Marcus Lantz. 

– Att Janne Carlsson inte gillar mig är inga problem. Det är inte därför jag reagerar. Jag reagerar för Öis vinnings skulle. Spelarna har gjort det väldigt bra. Att vi inte ”connectar” är kanske inte så konstigt. Han kommer från Utsikten i division 1, jag kommer från Bundesliga. Det är skilda världar. Vi har spelare som George Mourad, Björn Anklev och Fredrik Björck och har tagit oss från division 1.

Med fem omgångar kvar att superettan är Marcus Lantz uppdrag tydligt.
– Nu måste vi fokusera på det sportsliga fullt ut.