Lantz om Elmander: "Nu blir det payback time"

Öis huvudtränare Marcus Lantz ser positivt på framtiden. – Det är inte många år sedan Öis var nere i skiten, nu är vi eventuellt på väg att få in Johan Elmander. Jag tycker att alla öisare skall sträcka på sig, säger han.

ANNONS
|

Konkurs, degradering till division 1, upp till superettan, ned till division 1 igen – följt av nytt försök i superettan.

Det har inte varit lätt att vara Öissupporter de senaste åren. 2016 har det skett ett trendbrott, som följs av ytterligare ett?

Får Örgryte IS klartecken från Svenska Fotbollförbundet för den dispensansökan klubben har lämnat in för Johan Elmander blir han spelklar till hemmamatchen mot Värnamo.

– Det känns det är ett annat drag kring klubben nu. Det var varit några tuffa år. Jag är inte rädd för att hylla folk runt omkring, men det är klart att vi är bra, vi som jobbar för detta. Just nu är vi bra, säger Marcus Lantz.

ANNONS

Som tränare känner jag att jag får jobba med det jag vill. Man lyssnar på mina tankar och idéer, lägger han till.

Vad skulle det betyda för Öis om Johan Elmander kom tillbaka till klubben och laget?

– Det är inte klart, vi sitter inte själva på det, så frågan är på så vis hypotetisk. Får man hem en spelare som spelat i landslaget och i Europa till en klubb som för tillfället ”bara” spelar i superettan är det bra. Hade Johan inte tyckt att det vi gör är bra hade han aldrig tänkt tanken att hoppa på det, säger Marcus Lantz.

– Jag slavade bakom honom på mittfältet i Bröndby 2005, kommer han hit blir det payback-time, skojar Öistränaren.

ANNONS