Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lantz om domarinsatsen: Jag kan bara skratta åt det

Flera Öis-spelare rasade mot domaren efter förlusten mot Sirius. Även tränare Marcus Lantz hade svårt att dölja sin besvikelse. – Jag kan bara skratta åt det, jag borde inte kommentera domarinsatsen mer än så.

Efterspelet till toppmötet mellan Örgryte och Sirius på Gamla Ullevi, som slutade med en 2-1-seger för Uppsala-laget, kom mest att handla om huvuddomare Diako Behnam. Flera Öis-spelare totalsågade rättsskiparens insats efter matchen.
– Vi såg alla att det var en man som gjorde att vi förlorade, sa William Atashkadeh direkt efter slutsignalen.

Tränare Marcus Lantz var en aning mer försiktig i sin kritik, men även Öis-tränaren var märkbart besviken.
– När du säger dumma saker efter att du har förlorat så låter det ofta som att du är en dålig förlorare, och det vill jag inte framstå som. Men det är klart att efter den här matchen lider jag med killarna på plan. Det var inte bara mot oss utan även Sirius fick ett par grejer emot sig där jag tänkte ”vad håller han på med?”. Jag kan bara skratta åt det, jag borde inte kommentera domarinsatsen mer än så.

I samband med att Sirius kvitterade till 1-1 i den första halvleken tyckte flera öisare att målskytten Dragan Kapcevic tog med sig bollen med handen.
– Fram till att de utjämnar, på det som förmodligen är en hands, har vi full kontroll på matchen, säger Lantz.

I den andra halvleken blev det fler omdiskuterade situationer. Öis ytterback, Björn Anklev, fick inom loppet av sex minuter två gula kort, vilket innebar att Öis med  halvtimmen kvar av matchen reducerades till tio man.
– Det andra gula kortet är inte mycket att säga om, men vid det första tycker jag att han går klockrent på bollen. Bedömer domaren annorlunda där så ska han ha rött, för i det läget var han siste man i vårt lag och det hade varit friläge för Sirius, säger Lantz och fortsätter:
– Det var en match fram till utvisningen och en annan efter den. Det är så många saker … jag blir bara matt när jag ska kommentera domaren.

Mitt i besvikelsen ville ändå Öis-tränaren blicka framåt.
– Sirius var i kval till allsvenskan förra året och är ett topplag i år. När vi är lika många spelare på plan matchar vi dem och det ska vi vara stolta över. Trots att vi möter ett tufft motstånd presterar vi ett bra spel och det visar att vi har något riktigt bra på gång.