Lantz njuter av guldkamp med GFC

Kaossäsong med Öis i fjol har skiftats mot guldstrid med GFC i år. Då passar Marcus Lantz på att njuta.
– Det är så förbannat roligt att få vara med om det här, säger tränaren.

ANNONS
|

Förra säsongen var turbulent.

Efter en svajig vår och sommar fick Marcus Lantz lämna sitt uppdrag som Öis-ledare. Drygt ett år senare är tränarlivet annorlunda.

Nu har skåningen gått från sparkad och utskälld – till att vara chef för ett guldjagande Göteborg FC.

– Hade vi innan säsongen sagt att vi med två omgångar kvar skulle vara med och slåss om guldet och andraplatsen, hade jag kanske inte vågat tro på det, även om jag såklart drömde om det, säger Marcus Lantz efter att Göteborg besegrat Växjö med 4–0 och hållit sig kvar i guldkampen.

LÄS MER: Gulddrömmen lever för GFC

ANNONS

LÄS MER: Tungt för GFC – nyckelspelaren skadad

– Det här var ett drömscenario inför säsongen, att få vara med och fajtas om medaljerna, nu är vi där. Det är riktigt härligt.

"Ångrar inte mitt val en sekund"

När han i vintras fick frågan om att ta över Göteborg var han först lite tveksam. Men han bestämde sig för att hoppa på uppdraget. Ett val han knappast ångrar.

– Innan jag hoppade på det här var jag lite osäker. Jag hade aldrig tränat ett damlag innan. Jag tänkte "Ska jag göra det eller inte, hur kommer det bli?", men jag ångrar inte mitt val en sekund. Det har varit ett fantastiskt roligt år.

Det var ett tufft fjolår för dig, nu går det betydligt bättre. Hinner du njuta något?

– Ja, det hinner jag faktiskt. Det är det som är så jäkla roligt. Tjejerna spelar stundtals en helt fantastisk fotboll och det är en njutning att stå vid sidan då. Att stå och se att det vi har jobbat med under hela året sitter, är skönt. Så jag hinner absolut njuta. Det måste man göra, även om det är lätt att glömma det. Det är så förbannat roligt att vara med om det här.

ANNONS

Närmast väntar Kristianstad på bortaplan innan säsongen avslutas med en potentiell guldmatch mot Rosengård hemma på Ullevi.

– Vi kan bara fokusera på det vi ska göra. Jag tycker att vi har gjort en jävligt bra säsong hittills. Nu ska vi ge allt de två matcherna som är kvar och kriga för att den sista matchen ska gälla någonting.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS