Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Landslagstränaren efter örfilen: "Något som vi kommer lyfta"

Malmö FF:s Carlos Strandberg tappade humöret ordentligt mot Blåvitt när han delade ut en örfil på David Boo Wiklander, något som U21-landslagets förbundskapten ser allvarligt på. – Upp till Carlos att visa att han klarar av att hålla temperamentet i schack, säger han till Sportbladet.

Det var en hel del känslor inblandade när IFK Göteborg kryssade borta mot serieledande Malmö FF i en match som var fullproppad med höjdpunkter.

SE HÖJDPUNKTERNA: Blåvitt kvitterade sent – stor dramatik i Malmö

En händelse som blev extra uppmärksammad var när Malmö FF:s anfallare Carlos Strandberg, fostrad i Hisingsbacka FC, delade ut en örfil på Blåvitts mittback David Boo Wiklander. Något som renderade i ett gult kort.

– Jag tog ett felbeslut och jag ångrar det jag gjorde. Folk hetsar på varandra och sedan att jag tände till... det var dumt, sa Carlos Strandberg efter matchen.

LÄS ÄVEN: Slår motståndaren i ansiktet - får gult kort

Förbundskaptenen: "Något som vi kommer lyfta"

Strandberg, som är känd för sitt temperament, är uttagen till U21:s EM-kvalltrupp som ska möta Cypern i september. Då hoppas förbundskapten Roland Nilsson att hans anfallare är desto lugnare på planen.

– Först och främst får vi prata om det. Sen är det upp till Carlos att visa att han klarar av att hålla temperamentet i schack under matcher, säger Roland Nilsson till Sportbladet.

– Det är väl ingenting som är bra, att det händer. Det är något som vi kommer lyfta, onödiga gula kort håller vi oss borta från. Vi måste försöka hålla oss till regler och bestämmelser.

"Kommer behöva fortsätta jobba"

Enligt förbundskaptenen kommer är Strandberg den sortens spelare som kommer att behöva lägga extra krut på att kunna hålla sig lugn på planen.

– Det är något som han kommer behöva fortsätta jobba med under en längre period, det finns alltid spelare som kommer reta upp honom.