Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagsstjärnorna klev fram: "Spelade fantastiskt fotboll"

Säsongen har varit en enda lång utdragen sorgehistoria för GFC. Men mot Eskilstuna kom plötsligt både målen och poängen. GFC vann med 5-1 via två mål av landslagsprofilerna Elin Rubensson och Pauline Hammarlund. – Vi spelade avslappnat och spelade fantastisk fotboll, säger Elin Rubensson.

När Eskilstunas Mimmi Larsson gjorde 1-0 knappt tio minuter in i andra halvlek satte tankarna igång i GFC. Skulle det bli ännu en sur uddamålsförlust? De hann inte tänka länge innan göteborgarna istället fick ett leende på läpparna. 

De höll i sig matchen ut. Innan domare Pernilla Larsson hade blåst av tillställningen hade GFC gått från 0-1 till 5-1 på 35 minuter. Fullständig islossning efter den tröga säsongen. 

– I dag visar vi verkligen hjärta och spelar som ett lag. Vi får en viktig kvittering någon minut efter deras mål. De hann inte få njuta av ledningen medan vi verkligen får styrka av kvitteringen, säger Pauline Hammarlund. 

Landslagsstjärnorna klev fram

Tillsammans med Elin Rubensson tillhör hon både lagets bästa och mest meriterade spelare. Duon har fått bära ett tungt ansvar under säsongen. Mot Eskilstuna fick de göra två mål vardera. 

– Vi har en väldigt ung trupp och då har det blivit naturligt att vi som är lite äldre har fått ta ett lite större ansvar. Det kanske inte är optimalt att jag som 23-åring ska vara den personen i ett lag men det är bara att acceptera, säger Pauline Hammarlund.

– Det är jätteskönt för självförtroendet och härligt att kunna hjälpa laget i det här läget. Vi har ett stort ansvar med vår rutin, säger Elin Rubensson. 

GFC över strecket

Segern gav inte bara lite välbehövlig självförtroende. De tre poängen innebar också att GFC för första gången på ett bra tag är över strecket. Bottenkollegan Kvarnsveden fick med sig en poäng mot mästaren Linköping – men har två pinnar upp till Elin Rubensson och Co i Göteborg. 

Två nervösa omgångar återstår av damallsvenskan. 

– Det blir spännande. Det är jättetajt mellan många lag. Jag hoppas vi kan få mycket publik och bra stämning mot Djurgården på Valhalla, säger Pauline Hammarlund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.