Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Landslagsstjärnan om mordhoten: "Du får dödshot om dina barn"

Jamie Vardy ryktades vara en av spelarna som vände Leicesters tränare Claudio Ranieri ryggen mot slutet av italienarens tränarsejour i Premier League-mästaren. Nu berättar den engelska landslagsforwarden om hoten som följde uppståndelsen. – Jag försökte att inte tänka på det men när människor vill stycka upp din fru när hon åker med barnen i baksätet i bilen är känslan inte den bästa. Det har hänt många gånger. Det är förskräckligt, säger han till engelska medier.

Leicester har hittat storformen igen sedan succétränaren från fjolåret, Claudio Ranieri , fått sparken. Craig Shakespeare som tog över tränarrodret har fått klubben på rätt köl igen och nu ser möjligheterna till fortsatt spel i Premier League goda ut. 

Historien bakom tränarbytet var omdiskuterad. I engelska medier gick rykten om att spelartruppen hade begått myteri mot Ranieri för att få bort honom.

"Det han gjorde för Leicester var otroligt"

I en intervju med the Guardian berättar klubbens skyttekung Jamie Vardy om anklagelserna mot honom själv och hans lagkamrater. 

– Många falska anklagelser kastades ut och det finns inget vi som spelare kan göra. Det är tufft. Missförstå mig inte, det han gjorde för Leicester var otroligt. Vi kan bara tacka honom för det. Som den här säsongen har gått, spelarna verkar aldrig bli de som får sparken. Det landar alltid på managern och det är vad som hände, säger han till engelska medier.

"Du får dödshot om dina barn"

Uppgifterna om att spelarna träffats i ett spelarmöte efter det första av två möten med Sevilla i Champions League florerade flitigt i engelska medier. Det fick supportar till Leicester att bli upprörda. Vissa till den milda grad att de hotade Jamie Vardy och hans familj. 

– Historien finns därute, sedan plockar folk upp den och hoppar på den och du får dödshot om din familj, dina barn, allt. Jag försökte att inte tänka på det men när människor vill stycka upp din fru när hon åker med barnen i baksätet i bilen är känslan inte den bästa. Det har hänt många gånger. Det är förskräckligt, säger han. 

Anfallaren, som gjort en kometkarriär genom det engelska ligasystemet, har fått ta emot hot på sociala medier och på gatan, berättar han. Han säger också att han felaktigt blivit anklagad för att vara delaktig i att vända tränaren ryggen.