Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Landslagsspelaren uppges nobba U21-EM

Ludwig Augustinsson har slagit sig in i Janne Anderssons A-landslag, men har tidigare alltid sagt sig vara positiv till att vara med på U21-EM i sommar. Nu avslöjar dock Sportbladet att vänsterbacken ser ut att nobba turneringen. – Jag tror inte att Ludwig Augustinsson är med, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Sedan flytten från Kamratgården och IFK Göteborg har Ludwig Augustinsson varit en av den danska ligans bästa spelare för sitt FC Köpenhamn. I sommar byter han klubb till Werder Bremen – vilket även påverkar hans landslagsspel. 

I en intervju med Sportbladet berättar nämligen U21-förbundskaptenen Håkan Ericson att Augustinsson verkar tacka nej till sommarens EM-slutspel i Polen. 

– Jag räknar med att det lutar åt att Ludde inte kommer med, säger han till tidningen. 

Anledningen ska vara det klubbyte som blev klart i vintras och att Augustinsson vill förbereda sig för nästa säsong i Bundesliga så bra som möjligt. 

Fler kan missa

Samtidigt säger Håkan Ericson att fler potentiella nyckelspelare i Sveriges årskull -94 kan missa turneringen. A-landslagsmännen Victor Nilsson Lindelöf och Emil Krafth sägs gå allt mer mot att ta samma beslut som Ludwig Augustinsson. 

– Det är 50/50 på dem än så länge, säger Håkan Ericson.

Truppen till U21-EM spikas den 30 maj. Turneringen spelas 16–30 juni. Sverige möter i tur och ordning England, Polen och Slovakien i gruppen.