Landslagsspelare klar för GFC

Kontraktet är säkrat och GFC har påbörjat lagbygget inför nästa säsong. Landslagsmittfältaren Julia Roddar har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Klart är även att hon får sällskap av minst en landslagskollega till i Göteborg nästa säsong – om det blir ännu en är osäkert.

ANNONS
|

Efter det säkrade kontraktet i allsvenskan stod det klart att Stefan Rehn lämnar jobbet som huvudtränare i GFC. Och nu börjar ombyggnationen inför nästa säsong. Första byggstenen blir landslagsspelaren Julia Roddar, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med klubben.

–Det känns som rätt steg för mig att ta, jag både hoppas och tror att jag kommer passa bra in iGöteborgs sätt att spela fotboll, säger den 25 -åriga mittfältaren till klubbens hemsida.

Sportchefen Lasse Svensson:

– Vi är jätteglada att kunna knyta Julia till oss, säger Hon har haft ett jättebra år och kommer att tillföra mycket med sitt hårda jobb, sin blick och sin attityd.

ANNONS

"Visa att jag hör hemma på den här nivån"

Roddar var en av skrällarna i Peter Gerhardssons första landslagstrupp där hon fick debutera i Blågult i 5-0-segern mot Ungern. Förbundskaptenen gillade vad han såg och Roddar finns även med i den trupp som ska möta Frankrike i slutet av november.

– Jag har fått ett jättebra intryck av Gerhardsson och hoppas naturligtvis få chansen att visa att jag hör hemma på den här nivån, säger Roddar.

Det är osäkert om Julia Roddar får sällskap av en eller två landslagskollegor när säsongen drar igång. Klart är att lagkapten Elin Rubensson blir kvar. Hon har kontrakt över nästa säsong och ser fram emot att hjälpa sitt lag till en bättre placering.

– Vi ska inte vara i botten och kriga, vi vill ju vara med i toppen. Sen blev det inte så det här året men det blir nya mål nästa år, säger hon.

"Beslut tas inom några veckor"

För Pauline Hammarlund är läget osäkrare.

– Jag håller på att prata med både Göteborg och andra klubbar. Så vi får se. Beslut tas nog inom några veckor.

Vad gäller konflikten mellan damlandslaget och Svenska fotbollförbundet vill varken Elin Rubensson eller Pauline Hammarlund gå in på några detaljer.

– Det är ju ett avtal som vi inte är nöjda med, mer än så kan jag inte säga, säger Elin Rubensson.

ANNONS

Vilka delar av avtalet är det ni inte är överens om?

– Det vill jag inte säga.

ANNONS