Landslagsspelare klar för Häcken

BK Häcken fortsätter att rusta inför den kommande säsongen. Under tisdagen meddelade klubben att den isländska yttern Agla Maria Albertsdottir är klar för klubben.

ANNONS
|

22-åringen kommer närmast från den isländska Champions League-klubben Breidablik. Hon stod för en mycket stark fjolårssäsong där hon både gjort flest mål och assist i den isländska ligan.

Till Häckens hemsida beskriver hon sig själv som spelare.

– ​​Jag är en aggressiv spelare som vill ha bollen vid fötterna och göra något med den, säger hon.

Hon har spelat sju säsonger i den isländska ligan och har även noterats för flera landskamper. Men nu väntar alltså nya utmaningar på Hisingen.

– Det som blev avgörande var känslan av att Häcken är en professionell klubb och att laget spelar på ett sätt som passar mig. Även om de blev tvåa i fjol, dominerar de många matcher i ligan. Ett lag som vill spela högt upp i banan och spela bollen, säger Albertsdottir.

ANNONS

”Kommer tillföra en nivå till i vårt anfallsspel”

22-åringen har kritat på för tre år med Häcken vars sportchef Martin Ericsson kommenterar värvningen så här.

– Hon är en spelare vi tror kommer passa in bra i vårt spel och som kommer tillföra en nivå till i vårt anfallsspel, säger han till klubbens hemsida.

Albertsdottir blir Häckens tredje värvning den här säsongen. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Josefine Rybrink från Kristianstad och Rosa Kafaji från AIK.

För Häcken var det här veckans andra nyhet kring truppbygget. Under måndagen stod det nämligen klart att trotjänaren Beata Kollmats lämnar klubben.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS