Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LUDVIG THUNMAN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Landslagsspelare anmäld för sexvideo

Svenska fotbollförbundet har startat en utredning efter att en fotbollsspelare med landslagsmeriter blivit polisanmäld för att ha skickat en sexvideo till en kvinna, det skriver SVT.
– Det är inte jag. Jag är oskyldig, säger spelaren till kanalen.

Det var via en dejtingapp som kvinnan kom i kontakt med en person som sade sig vara den landslagsmeriterade fotbollsspelaren.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han ska först skickat selfies till henne, samt filmer från landslagssammanhang. Men även en film där en person filmade sitt kön under onani, det skriver SVT. Något som gjort att hon valt att polisanmäla spelaren.

SVT har varit i kontakt med spelare som hävdar att han är oskyldig. Förklaringen, enligt honom, är att någon ska ha kapat hans identitet och att flera kvinnor har kontaktat honom av samma anledning.

– Det är inte jag som har skickat det där. Kontot är falskt. Det är ingen bortförklaring, jag är upprörd över det här och tycker synd om alla kvinnor och tjejer som har drabbats. Jag har fått många meddelanden från tjejer som tror att de har haft kontakt med mig. Men det är inte jag, säger han till SVT.

SVT: Hur förklarar du att kvinnan som gjort anmälan fått selfies på dig och bilder från landslagssammanhang?

– Det måste vara gamla selfies som jag lagt upp på min story, säger spelaren som även menar att videoklipp från andra sammanhang kan ha tagits från andra sociala medier och lagts upp på det enligt honom falska kontot.

SvFF har kopplat in polis

Svenska fotbollförbundet har valt att starta en utredning i ärendet, men ställer sig bakom spelaren.

– Det är uppenbarligen någon som vill den här spelaren väldigt illa, annars gör man inte på det här sättet. Det är jätteallvarligt. Vi har redan nu startat vår interna utredning och kommer även koppla in polisen i det här, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.