Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Landslagsprofilerna om Blåvitts förändring

IFK Göteborg har fostrat två av spelarna i Janne Anderssons landslagstrupp.
Från distans har Marcus Berg och Gustav Svensson följt den senaste veckans stora förändringar i klubbens organisation – och tror att den kan leda till något positivt.
– Det kändes som att det var dags, säger Marcus Berg till GT.

Efter 0–0 mot Ryssland i Nations league samtalade några av de svenska landslagsspelarna med medierna på fredagen. Förutom torsdagens mållösa insatsen dryftades den dramatiska situationen i IFK Göteborg med två av klubbens största profiler de senaste åren. Gustav Svensson, som lämnade Blåvitt 2016, har länge pratat om en framtida återkomst till västkusten.

Att sportchefen Mats Gren lämnat föreningen förändrar inte det.

– Nej, det gör det inte. Nu har det hänt otroligt snabbt också. Jag är mitt inne i en säsong, så det är inget jag har tänkt på så, men självklart kommer det bli lite annorlunda nu med tanke på att jag haft kontakt med Mats Gren. Det är svårt att säga om det påverkar mig överhuvudtaget eftersom att jag inte haft en tanke på det, säger han till GT.

LÄS MER: Så blev Kristoffer Peterson Göteborgs senaste landslagsdebutant

Azalea-produkten har inte gjort någon hemlighet att han vill avsluta sin karriär i Göteborg.

– Det har jag lovat både mig själv och Blåvitt. Jag vill avsluta här. Jag snackar med Mats Gren och vi har koll på varandra. Vi har en öppen relation och han vet vad jag tänker och tvärtom, har han sagt i en tidigare intervju med GP.

LÄS MER: "Jag tror de flesta vet var våra hjärtan finns"

"Inte funnits en Blåvitt-själ"

Att det blev Jonas Olsson, Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson som kom in i seniorlagsverksamheten för att säkra fortsatt allsvenskt spel var den hårt jobbande mittfältaren positiv till.

– Det har saknats framför allt det här året, det har inte funnits en Blåvitt-själ senaste tiden som när jag var där till exempel. Det tror jag att de tre kan få tillbaka, säger Gustav Svensson.

Marcus Berg tillhör också gruppen före detta IFK Göteborgs-spelare som klubbens supportrar hoppas ska återvända någon gång i framtiden. Han menar att bytet av sportchef var på tiden.

– Det kändes väl som att det var dags med en förändring, sedan är jag fel man att säga om det var rätt eller fel positioner man ändrade på. Det var läge att göra något och jag hoppas att det hjälper truppen inför de sista matcherna att fokusera, säger Berg till GT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.