Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emma Kullberg. Bild: DANIEL STILLER
Emma Kullberg. Bild: DANIEL STILLER

Landslagsmeriterade backen ansluter till GFC

I onsdags kunde GP avslöja att den landslagsmeriterade mittbacken med förflutet i Kungsbacka, Emma Kullberg, är klar för Göteborg FC.
Nu bekräftar klubben att så är fallet.
– Hon kommer att bidra stort, säger GFC:s sportchef Lasse Svensson.

Efter att Taylor Leach meddelat att karriären är avslutad och Emma Pennsäter fått beskedet att hon måste leta ny klubbadress var Göteborg FC tydliga med att man behöver förstärka på mittbackspositionen.

Tidigare i veckan kunde GP avslöja vem klubbens nya försvarspjäs är.

LÄS MER: Göteborg värvar landslagsmeriterad duo

Nu bekräftas det av klubben via ett pressmeddelande. Emma Kullberg är klar för Göteborg FC.

– Jag känner ju många av spelarna i laget och vet att jag kommer till en utvecklande miljö, säger Emma Kullberg själv i pressmeddelandet.

Hon har ett förflutet i Kungsbacka, men kommer närmast från spel i KIF Örebro. Kullberg fick också landslagsdebutera under sommaren när hon knep en av platserna i Peter Gerhardssons VM-trupp.

– Innan säsongen vågade jag inte tro på att få dra på mig landslagströjan, säger hon. Men nu är så klart målsättningen att behålla min plats och jag ska jobba stenhårt för det, säger Emma Kullberg.

28-åringen beskriver sig själv som snabb, bolltrygg och att hon inte har något emot att använda sin fysik i närkamper.

Göteborg FC själva tror och hoppas att Kullberg kommer tillföra ytterligare en dimension till deras spel, men också bli en viktig pjäs utanför sidlinjerna.

– Vi är jätteglada att Emma väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Hon är en modern back och tar mycket rutin från spel på hög nivå med sig till oss. Hon kommer att bidra stort och då talar jag inte bara om det fotbollsmässiga kvaliteterna utan också om hennes ledaregenskaper på och vid sidan av planen, säger GFC:s sportchef Lasse Svensson i pressmeddelandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.