Landslagsbossen slutar

Lasse Richt har funnits med kring det svenska landslaget i nästan 20 år – men snart lämnar han sin roll som förbundschef. – Det är blandade känslor, men det här har vuxit fram det sista året, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Ständigt närvarande, sällan i fokus. Lasse Richt har funnits i toppen av svensk fotboll ända sedan 1998, sedan 2007i rollen som landslagschef. Nu skriverExpressen att han är på väg att sluta sin tjänst.

Förbundet letar efter en ersättare till 62-åringen. När tjänsten tillsätts är dock inte klart än.

– Det har vi kommit fram till i samförstånd mellan mig och Lasse. Men vi har ingen brådska. Rollen som landslagschef är väldigt viktig, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Expressen och fortsätter:

Vi har inte satt något slutdatum, men det är inte aktuellt förrän nästa år. Vi vill att den som vi rekryterar ska få gå med Lasse och se hur man jobbar först och det vore ju ett lysande tillfälle att göra det i Ryssland nästa sommar.

ANNONS

Lasse Richt blev genom åren god vän med Zlatan Ibrahimovic och var aktiv under fem EM och två VM-slutspel. Nu vill han lämna över stafettpinnen.

– Förhoppningsvis går vi till Ryssland och jag får avsluta där.Jag tycker att man ska vara med i hela cykeln, och nästa mästerskap (EM 2020) är jag 66 år gammal. Då tycker jag att det är dags att nån ny tar över, säger han.

ANNONS