Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagsbacken vill tillbaka - till Blåvitt

Oscar Wendt från Skövde gör succé i Bundesliga och är tillbaka i landslaget under Janne Anderssons ledning. Får han själv bestämma innehåller framtiden spel för IFK Göteborg. – Det hoppas jag verkligen, säger ytterbacken.

Vecka in och vecka ut möter Oscar Wendt toppspelare i Bundesliga och Champions League och gör starka insatser för sitt Borussia Mönchengladbach. Oftast som vänstervinge i ett 3-5-2. I landslaget är han uttagen som yttermittfältare, men har under den här samlingen använts som ytterback.
– Först och främst är jag väldigt glad för att jag har fått chansen att vara med igen. Jag ser mig själv som vänsterback. Eftersom jag har hela vänstersidan hemma tycker han (Janne Andersson) att jag kan täcka båda två, säger Oscar Wendt.

Det har spekulerats i om att han startar på bänken mot Frankrike till förmån för Ludwig Augustinsson, även han ex-blåvit.
– Det är klart att jag blir besviken om jag inte får spela. Som jag sade har vi blandat lagen både i går (tisdag) och i dag (onsdag), så det är väl inte spikat till hundra. Får jag inte spela får man ta det då, får jag spela är det en annan situation. Vi får vänta till fredag och se.

För närvarande har Oscar Wendt inga planer på att byta klubb.

Hur ser du på en eventuell framtid i Blåvitt och allsvenskan?
– Att jag någon gång vill spela för Blåvitt igen är ingen hemlighet. Det hoppas jag verkligen att jag kommer få göra. Sedan när det sker, hur länge och hur mycket det får framtiden utvisa.
– Jag trivs jättebra i Gladbach just nu, och känner att allt är på topp; att jag är viktig för laget, spelar mycket och kroppen känns bra. Det kan förändras.

Hur har du följt allsvenskan den här säsongen?
– Jag följde allsvenskan så länge Blåvitt var med däruppe, sedan när de inte var med där uppe har jag inte följt eller sett någonting om jag skall vara ärlig.