Landslagets bokningsmiss

ANNONS
|

På fredag packar landslaget ihop sina väskor och flyttar från Stenungsund till Göteborg. I stället för att som vanligt bo centralt bokade laget in sig på Sankt Jörgen Park där man har gångavstånd till Häckens träningsanläggning. På så vis skulle landslagsspelarna slippa åka buss till och från tävlingarna.

– Vi hade hoppats kunna träna där, det hade vi i tanken från början. Vi var mycket intresserade av det, att bara kunna gå ner, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Sportbladet.

Den stora gräsmattan kommer dock inte att användas av landslaget. Häcken – som förbereder sig inför det kommande Gothia Cup – har delat upp ytan i tre mindre planer. Och trots att EM är det största mästerskapet som arrangeras i Sverige i år får tävlingens närvaro inte gå ut över Gothia Cup.

ANNONS

– Vi vill få plats med tre planer under Gothia Cup. Ungdomarna märker inte om det är 58 eller 65 meter breda, men damerna kan inte träna på en mindre plan än de sedan spelar EM-matcher på, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till tidningen.

Och att måla ut en längre plan för damerna ovanför de tre tänkta ungdomsplanerna är inte aktuellt.

– Det går inte. Landslagets linjer skulle finnas kvar i gräset över Gothia Cup och så får de inte bli.

Landslaget – som i nuläget står utan träningsanläggning – ser nu över möjligheterna att träna på Rambergsvallen.

ANNONS