Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Landslaget tackade inte supportrarna efter kvalförlusten

De hade rest 350 mil till ett coronadrabbat Georgien för att se sitt Sverige.
Då tackades inte de tillresta bortasupportrarna av landslaget.
– Vi får aldrig glömma våra fans, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Sverige föll tung mot Georgien med 2-0 under gårdagskvällen. Ett resultat som dels innebär att laget behöver återupprepa bedriften att slå Spanien – men denna gång på bortaplan i Sevilla – för att direkt kvalificera sig till VM, dels att Janne Anderssons manskap i värsta fall kvalificerat sig för playoff.

LÄS MER: Efter besvikelsen: Så ska Sverige ta VM-platsen

Till matchen reste ett antal svenska supportrar som inte tackades efter matchen av landslaget. Efter förlusten yttrade de sitt missnöje, när supportergruppen Gula Väggen kommenterade ett inlägg på svenska landslagets Instagramkonto, enligt flera svenska medier.

”Vi vinner och förlorar tillsammans. Men ge oss tillresta supportrar åtminstone en liten applåd när vi har tagit oss 3 500 km hemifrån...”, skriver de enligt Sportbladet.

Wettergren: ”Vi måste skärpa till oss”

Nu ber landslaget om ursäkt för missen.

– Jag är den första att be om ursäkt för att vi inte tog varvet bort till fansen. Det är något vi får försöka förbättra för våra fans ska ha all hyllning de kan få och det gjorde vi inte tillräckligt bra i går efter matchen. Jag ber om ursäkt för det, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren under fredagens presskonferens.

LÄS MER: Nilsson Lindelöf: "Jag fuckar upp"

– Vi måste skärpa till oss. Det var en grym besvikelse hos alla, men vi får inte glömma våra fans.

Isak startade bredvid Ibrahimovic på topp. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Isak startade bredvid Ibrahimovic på topp. Bild: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Ibrahimovic: "Vi skulle ha vunnit"

Landslagsanfallaren Alexander Isak ber också om ursäkt för att de inte tog sig bort till supportrarna på bortaläktaren. Istället tackade han supportrar som rest 350 mil till Georgien senare på hotellet.

– Jag tror att från min sida så var man otroligt besviken och funderade inte så mycket. Jag gick direkt från bänken och in. Men så klart måste vi tacka supportrarna som rest så långt och det måste vi förbättra, säger La Liga-spelaren.

LÄS MER: Det löste sig till slut – men inte för Sverige

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.