Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslaget laddade med Håkan på Ullevi

Sverige står redo för EM-kval mot Moldavien. Inför måndagens match valde landslaget att värma upp med att gå på Håkan Hellström. Nu hoppas man kunna bjuda på en liknande uppvisning för fansen. – Det är svårt att toppa Håkan, men vi ska göra vårt bästa, säger Olivia Schough och skrattar.

Efter att ha tagit en tung 4-0-seger på bortaplan mot Polen är svenska landslaget tillbaka i Göteborg.

Under måndagen väntar ny match i EM-kvalet där Moldavien står för motståndet på Gamla Ullevi. Inför den uppgiften valde landslaget att ladda upp med att ta sig till Ullevi för att tillsammans med 70 000 andra uppleva festen som Håkan Hellström bjöd på.

– Det var helt sjukt bra. Jag är egentligen inget Håkan-fan, även om jag är från Västkusten. Men jag blev det i går, jag köpte en tröja och kunde jättemånga fler låtar än vad jag trodde, säger Olivia Schough.

– Vi hade verkligen skitroligt i går och satt jättebra. Så det var riktigt häftigt att se. Det var en lång konsert, men den kändes kort.

Bjuder ni på samma uppvisning som han gjorde när ni möter Moldavien?

– Det är svårt att toppa Håkan, men vi ska göra vårt bäst, säger Schough och skrattar.

Sverige tar sig an Moldavien på en mycket fin gräsmatta på Gamla Ullevi. Något spelarna tror kommer ge möjligheter till en mycket bra insats mot kvalgruppens jumbo.

– Det var lite klurigt att spela där borta. Så det är stor fördel att ha en bra plan, säger Schough.

Vad krävs av er på måndag?

– Det krävs mycket rörelse mot Moldavien, som gärna backar hem lite. Sedan att vi är trygga med boll och passa runt och exploderar lite efter en stund så att det inte blir på samma sätt hela tiden.