Landslaget hyllas på Götaplatsen efter EM

Om Sverige slår ut England och tar sig till final blir det storbildsskärm på Götaplatsen. På samma plats blir det hyllning av det svenska landslaget när de återvänder till svensk mark.
– Det är fantastiskt roligt. Vi har goda minnen från 2019 då det var mellan 30 och 35 000 personer på Götaplatsen, säger Magnus Hallberg, evenemangschef på Göteborg & Co.

ANNONS
|

Under hela EM har det gått att se Sveriges matcher på storbildsskärm så väl i Nordstan som på Himlabacken. Vid tidigare matcher under mästerskapet har ett tusentals supportrar trängts axel mot axel och sett de svenska damerna ta sig vidare från gruppspel och kvartsfinal. Himlabacken är värd för en storbildsskärm även i samband med tisdagens semifinal mot England.

– Det har varit väldigt populärt. Runt 1 000 personer har kollat på matcherna hittills, säger Magnus Hallberg.

Blir det seger i prestigemötet med värdnationen väntar dock en rejäl storbildssatsning. Inför finalen på söndag planerar Göteborg & Co att placera en skärm vid Götaplatsen, med ”ryggen” ned mot avenyn.

ANNONS

– Trappan blir en naturlig läktare där du kan njuta av matchen. Vi har haft filmvisning där under kulturkalaset tidigare och det går att få in mycket folk, säger Magnus Hallberg, som hoppas att det blir en rejäl tillströmning av människor som följer en eventuell final där.

– Jag hoppas på 5 000 eller något liknande. Det ska vi kunna mäkta med, säger han.

Vid en eventuell final väntar också en storartat hemkomst för det svenska landslaget. Precis som efter VM-bronset 2019 sker det mottagandet på Götaplatsen.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt. Vi har jobbat med damlandslaget många år och det hade varit jäkligt skoj att få göra det vid en final. Det är värdefullt att få fira de svenska framgångarna, säger Magnus Hallberg, som hoppas på en liknande publiktillströmning som 2019 då hela Götaplatsen myllrade av folk.

Efter OS-silvret i fjol togs den svenska truppen inte emot i Göteborg utan i Stockholm, men det var ett beslut fattat av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu är det Svenska Fotbollförbundet som bestämmer – och då blir det Göteborg igen vid ett medaljfirande.

LÄS MER:Semifinal mot England i England – det är Stina Blackstenius match

LÄS MER:Krogarna i Göteborg som visar fotbolls-EM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS