Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JOEL MARKLUND

Landslaget går mot ljus framtid: "Vi kan bygga vidare på det här"

En kvartsfinal och ett av världens åtta bästa landslag under VM. Det finns en stor grund att bygga vidare på för det svenska landslaget.
– Vi kan bygga vidare på det här, säger Ludwig Augustinsson.

Janne Andersson har på kort tid tagit det svenska landslaget längre än vad många trodde var möjligt. Något som visat sig under VM i Ryssland och dessutom gjort att det finns en hel del att bygga vidare på under EM-kvalet som börjar till hösten.

– Vi har visat att vi kan vara med på den här nivån nu, säger Marcus Berg.

De flesta av spelarna i landslaget är öppna för att fortsätta i landslaget och Janne Andersson har fin grund att bygga på.

– Jag längtar till nästa samling, landslaget är en stor ära och jag känner en stolthet över att representera Sverige, säger Robin Olsen.

LÄS MER: Spelarna om framtiden i landslaget: "Inte beredd att lägga ner jobbet"

Du säger det nu att du är sugen till hösten, tror du att den känslan finns på flera håll i truppen, att ni ser fram emot det som kommer?

– Ja, det kommer ta tid att smälta detta och det tycker jag att det ska få göra också men som jag sa personligen så längtar jag redan till nästa landslagssamling, det var tufft att lämna grabbarna. Men så är det, man får gå vidare och vi vet om att det är en samling snart igen, det är nya tag.

Andreas Granqvist är desto tydligare – han är säker på att det finns en fin framtid för landslaget som inte lär ändras särskilt mycket.

– Vi kommer fortsätta på samma nivå och ha samma spelidé och vara lika svårslagna för motståndarna framöver, säger han och fortsätter.

– Men det kommer bli väldigt svårt att peaka en kvartsfinal i VM ...

LÄS MER: Robin Olsen: "Vi kan vara stolta"

En som verkligen tillhör framtiden för det svenska landslaget är Ludwig Augustinsson som ser en ljus framtid för blågult.

– Det var många som inte trodde att det här skulle hända för två år sedan. Vi har gjort något väldigt bra, jag tycker ändå att framtiden ser relativt ljus ut, vi har något vi kan bygga vidare på. Vi är några som är inkörda i systemet. Man hoppas att vi kan göra något sådant här igen.

Hur sammanfattar du ert VM?

– I slutändan får man ändå säga att det var en succé ändå. Det var inte många som trodde på det här. Det är svårt nu, när vi precis har förlorat, att säga stora ord. Man får låta det sjunka in och åka bort några dagar. Tänka igenom vad man har varit med om. Man har varit i bubblan, då är det svårt att sätta ord på det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.