Landskamper i Göteborg i sommar

Häromdagen kunde GP avslöja att en landskamp på Ullevi var nära för det svenska herrlandslaget. Nu bekräftar svenska fotbollförbundet att det är klart.
– Fantastiskt att kunna fira Ullevis 60-årsjubileum med en landskamp igen, säger Got events vd, Lotta Nibell, i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Senast det svenska herrlandslaget spelade en landskamp i Göteborg var mot Island 2012 på Gamla Ullevi.

Nu, knappt sex år senare, är det dags igen.

I onsdags kunde GP berätta att förbundet övervägde att lägga en herrlandskamp på Ullevi i sommar. Nu står det klart att så blir fallet. När Blågult möter Peru i VM-genrepet den 9 juni blir den klassiska arenan, som i år firar 60-årsjubileum, spelplats.

Två dagar innan herrlandskampen är det också klart att det blir en damlandskamp när Peter Gerhardssons landslag ställs mot Kroatien i VM-kvalet på Gamla Ullevi.

– Det var ett tag sedan vi hade någon herrlandskamp i Göteborg och det passar ju extra bra att spela på Ullevi när det är prick 60 år sedan vi arrangerade VM -58. Och att dessutom kunna arrangera både dam- och herrlandskamp samma vecka är verkligen roligt, säger SvFF:s evenemangschef Jörgen Larsson.

ANNONS

– Fantastiskt att kunna fira Ullevis 60-årsjubileum med en landskamp igen på arenan vid sidan av alla våra konserter, säger Lotta Nibell, vd på Got event.

Utöver landskamperna i juni kommer också damlandslagets VM-kvalmatch mot Ukraina den 30 augusti spelas i Göteborg, på Gamla Ullevi.

Senast det svenska herrlandslaget spelade på Ullevi var i november 2010. Matchen slutade 0–0.

ANNONS