Frank Lampards dagar som tränare i Chelsea ser ut att vara över.
Frank Lampards dagar som tränare i Chelsea ser ut att vara över. Bild: LEE SMITH

Lampard får sparken: ”Otroligt löjligt”

Efter en period med dåliga resultat har Chelseas tålamod med Frank Lampard tagit slut. Beslutet om att sparka klubbikonen – retar upp en av engelsk fotbolls största genom tiderna. "Otroligt löjligt”, skriver Gary Lineker i sociala medier.

ANNONS
|

Under sommaren 2019 återvände Frank Lampard till Chelsea. Den tidigare mittfältsmaestron som är klubbens främste målskytt genom tiderna hade sadlat om till tränare och efter en tid i Derby County vände han hem till London.

Efter en lovande första säsong där Chelsea knep en av platserna i Champions League och nådde finalen i FA-cupen följde en sommar där ett flertal dyra nyförvärv plockades in. Bland annat den tyska duon Timo Werner och Kai Havertz – som tillsammans uppgavs kosta i runda slängar 1,3 miljarder kronor.

Men Lampards Chelsea har inte lyckats leva upp till de högt ställda förväntningarna. Efter 19 spelade omgångar av säsongen parkerar Chelsea på en niondeplats i Premier League, elva poäng bakom serieledaren Manchester United.

ANNONS

Lineker kritisk: ”Löjligt”

Den resultatmässiga kräftgången ska nu alltså ha blivit för mycket för klubbledningen med direktören Marina Granovskaia i spetsen. Enligt samstämmiga uppgifter i brittisk media ska Lampard vara på väg ut.

Något som senare bekräftades av Chelsea på klubbens hemsida.

En som menar att beslutet är felaktigt är den tidigare storspelare och numera BBC-profilen Gary Lineker, han tycker att beslutet kommer på tok för hastigt.

"Otroligt löjligt efter hans första dåliga trend. Det behövs alltid tid efter så många värvningar som kommer in i en ny klubb", skriver Lineker i sociala medier.

Lampards ersättare uppges redan vara klar.

Flera brittiska medier skriver att det blir tysken Thomas Tuchel, tidigare tränare i Borussia Dortmund och PSG, som kliver in i hans ställe.

ANNONS