Jordan Henderson och Adam Lallana tillsammans efter förra årets CL-vinst.
Jordan Henderson och Adam Lallana tillsammans efter förra årets CL-vinst. Bild: CARL RECINE

Lallana i tårar efter vännen och kaptenens succé

Liverpool har haft en hyfsad säsong. En av de bärande pelarna i Liverpools lagbygge är kaptenen Jordan Henderson, som nyligen blev utsedd till säsongens spelare av brittiska journalister. Nära vännen och lagkamraten, Adam Lallana, brast ut i gråt när han pratade om kaptenen.
– Han förtjänar detta mer än någon annan, säger han i en video till Liverpools tv-kanal.

ANNONS
|

Liverpool är klara engelska mästare sedan en tid tillbaka. Detta trots att en omgång fortfarande återstår.

Tidigare i veckan röstade de brittiska journalisterna om vem som skulle tilldelas priset om årets spelare.

Äran tillföll Liverpool lagkapten Jordan Henderson, som också var mannen som fick lyfta lagets första Premier League-buckla på 30 år.

Efter utnämningen har Henderson börjat få en väggmålning avbildad efter sig.

En annan som vill hylla Henderson är lagkamraten och nära vännen Adam Lallana.

I en känslosam video med Liverpools egna tv-kanal brister han ut i gråt.

– Efter att ha varit med Jordan Henderson på hela resan, har jag varit tursam nog att få vara med honom under hans tyngre perioder. Jag har varit med honom i hans mörka stunder, med ett par skador, och han har varit med mig i mina mörka stunder. Det är inte bara nederlag, säger han i videon med tårar i ögonen.

ANNONS

Lallana minns speciellt en morgon med kaptenen.

– Vi brukade samköra, och efter ett tungt resultat, sa han till mig: ”jag hämtar upp dig i morgon”. Han hade sin luva uppe, och jag hörde honom som kapten säga: ”det här kan inte hända, det får jag ta fullt ansvar för”. Att höra honom tänka så fick mig att tänka att han var galen som tog så mycket ansvar. Det är hela lagets ansvar, säger Lallana.

– Det visar bara hur mycket ansvar han tar för denna klubb i tunga perioder. Det är därför som ingen annan förtjänar denna framgång mer än honom. Han förtjänar att vara kapten för Liverpool, och att hålla alla troféer, mer än någon annan. Ingen kan ta det ifrån honom. Inget gör mig gladare som lagkamrat och vän, säger Lallana.

Lallana själv förväntas att lämna Liverpool efter säsongen. Matchen på söndag mot Newcastle kan därför bli hans sista.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS