Lagrell var på plats med barnbarnet: "Började gråta"

Svenska fotbollförbundets mångårige ordförande Lars-Åke Lagrell var på plats på Stadsparksvallen med sitt barnbarn, 5 år, och en kusin till honom. Han tog med sig pojkarna hem efter att skandalen inträffat. – Det är ruskigt. Kusinen blev rädd och började gråta, säger Lagrell till GP.

Lars-Åke Lagrell, 76, är före detta styrelsemedlem i Jönköpings Södra och var på plats med sitt barnbarn, 5 år, och en kusin i samma ålder.

När han insåg vad som hade hänt tog han med sig de skärrade pojkarna hem från arenan.

– Det var ruskigt. Jag hade med mitt barnbarn som är fem år och hans kusin. Han blev rädd och började gråta så vi fick gå hem, säger Lagrell till GP och fortsätter:

– Mitt barnbarn har precis börjat bli väldigt intresserad så jag antar att jag har att jobba på för att se till att han inte blir skrämd av det här, säger han.

"Det är förjäkligt"

Lagrell har varit aktiv inom Jönköpings Södra under många och han trodde aldrig att detta skulle ske på Stadsparksvallen.

– Jönköping är en liten stad och Stadsparksvallen är en liten arena där alla känner alla. Jag har aldrig haft en tanke på att det här skulle kunna hända men nu är man på det klara med att, jo, det kunde det.

Det är inte första gången åskådare avbryter en match i Allsvenskan genom att springa in på planen och Lagrell har svårt att se en tydlig lösning på problemet.

–  Man får ställa sig den frågan, går det att hindra idioter från att springa in på planen? Det är förjäkligt det här och ibland finns det inget sätt att förhindra det, säger han.

Åskådaren som sprang in bombhotade även arenan efter att han gripits enligt polisen i Jönköping, kände du till det?

–  Det hade jag inte en aning om. Det är ju en dimension till, att hota med att man lagt sprängmedel. I och med att jag hade två små killar med mig så gick jag hem direkt, jag avvaktade inte för att se vad som hände.