Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Lagrell tror inte på anklagelserna

Gunilla Axén, tidigare vid fotbollsförbundet, vittnar om penisbilder från landslagsspelare – tidigare ordföranden Lars-Åke Lagrell tror det är lögn. – Att så här många år efter få en sådan här historia på halsen det känns märkligt, säger han till SVT Sport.

Svenska fotbollförbundet är i blåsväder. Detta efter att förra medarbetaren och landslagsspelaren Gunilla Axén berättat att hon tagit emot penisbilder av flera landslagsspelare.

LÄS OCKSÅ: Landslagsspelare uppges skickat penisbilder till anställda

Vid den tiden Axén hävdade att trakasserierna skedde var Lars-Åke Lagrell ordförande för Svenska Fotbollförbundet, han tror inte på anklagelserna.

– Nej det gör jag faktiskt inte. Inte på det sätt som det framställts. Vad som har hänt vet bara hon själv. Men att så här många år efter få en sådan här historia på halsen det känns märkligt. Nej jag tror inte på den på det sätt som den framställts, säger Lagrell till SVT Sport.

Den förre ordföranden poängterar att det inte är ett acceptabelt betéende, om det skulle ha hänt. Samtidigt tror Lagrell att han skulle varit medveten om det hade hänt.

– Jag hade aldrig hört talas om det här fallet så min reaktion är förvåning. Jag hade före klockan 22 igår kväll (lördag) aldrig hört talas om detta över huvud taget. Under de år jag var ordförande så utgår jag ifrån att om detta hade hänt så hade någon av Mikael Santoft, Lasse Richt eller Lasse Lagerbäck tagit upp frågan med mig, i alla fall informationsmässigt.

Gunilla Axén har valt att inte gå ut med några namn på spelarna som hon menar skickade bilderna till henne, något som Lars-Åke Lagrell ställer sig frågande till.

– Jag är förvånad att hon inte nämner några namn, hon säger att det är tre andra kvinnor. Men hon nämner varken spelarna eller kvinnornas namn.